E.G. Records

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

E.G. Records var et britiskbasert artistadministrasjons– og plateselskap som for det meste var aktivt på 1970- og 1980-tallet. Initialene stod for David Enthoven og John Gaydon, som var grunnleggerne av selskapet. Disse to signerte som managere for progrockbandet King Crimson tidlig i 1969, under grunnleggelsen av bandet og før deres første utgivelse In the Court of the Crimson King kom ut.

De signerte også avtaler om å drive management for T.Rex, Emerson Lake and Palmer og Roxy Music. Gaydon forlot for øvrig selskapet allerede i 1971 mens Enthoven dro i 1977. Sam Alder og Mark Fenwick grunnla selve plateselskapet under samme navn noen år senere, og utga plater med King Crimson og andre fra Brian Eno, Killing Joke, Loose Tubes, Human Chain, Man Jumping, Iain Ballamy, Earthworks og U.K.

Alder og Fenwick var investorer i Lloyd's of London, og led økonomisk som et resultat av selskapets store tap tidlig på 1990-tallet. Dette førte til omfattende rettssaker med flere av artistene som E.G. Records hadde kontrakt med, og da spesielt med Robert Fripp. E.G ble solgt til Virgin Records i 1992, og fortsatte driften til 1996. Etter at Virgin ble solgt til EMI samme år, ble EG fusjonert inn i Virgin.