E.G. Records

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

E.G. Records var et britiskbasert artistadministrasjons– og plateselskap som for det meste var aktivt på 1970- og 1980-tallet.

Initialene «E.G.» stod for etternavnene til David Enthoven og John Gaydon, som var grunnleggerne av selskapet. Disse to inngikk kontrakt om å være managere for progrockbandet King Crimson tidlig i 1969, da bandet ble etablert og før utgivelsen av deres første plate In the Court of the Crimson King.

Enthoven og Gaydon ble også managere for T.Rex, Emerson Lake and Palmer og Roxy Music. Gaydon forlot for øvrig selskapet allerede i 1971, mens Enthoven sluttet i 1977. Noen år senere startet Sam Alder og Mark Fenwick plateselskapet med samme navn, og utga plater med King Crimson og andre fra Brian Eno, Killing Joke, Loose Tubes, Human Chain, Man Jumping, Iain Ballamy, Earthworks og U.K.

Alder og Fenwick hadde investert penger i Lloyd's of London, og fikk pengeproblemer som følge av selskapets store tap tidlig på 1990-tallet. Dette førte til omfattende rettssaker med flere av artistene som E.G. Records hadde kontrakt med, og da spesielt med Robert Fripp. E.G ble solgt til Virgin Records i 1992, og fortsatte driften til 1996. Etter at Virgin ble solgt til EMI samme år, ble E.G. fusjonert inn i Virgin.