Dyveke Bjørkly Graver

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dyveke Bjørkly Graver
Født1. juni 1982Rediger på Wikidata (41 år)
BeskjeftigelseFilmprodusent Rediger på Wikidata
MorAnne Mari Graver
NasjonalitetNorge

Dyveke Bjørkly Graver (født 1. juni 1982) er en norsk filmprodusent, per 2019 bosatt i Oslo. Hun er mest kjent for sin produksjon av barnefilmer, blant annet filmseriene om Gråtass og Karsten og Petra.[1] I mai 2019 ble hun valgt ut som den norske deltakeren i «Producers on the Move» på filmfestivalen i Cannes.[2]

Graver er utdannet ved Handelshøyskolen BI og har bachelor i kulturproduksjonsledelse ved Høgskolen i Lillehammer. Hun er oppvokst på Borøy i Tvedestrand kommune, men flyttet fra Sørlandet etter videregående skole i Risør.[3] Fra 2009 og utover var hun ansatt i produksjonsselskapet Cinenord, der hun hovedsakelig arbeidet med produksjon av barnefilmer. I 2014 deltok hun på «EAVE- producers workshop»; et europeisk nettverk av ulike produsenter og bransjeeksperter.

Per 2019 er Dyveke Bjørkly Graver filmprodusent i Oslo Pictures AS. Hun sitter også som styremedlem i Stiftelsen Amandusfestivalen.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ NTB Tema: «Dyveke er produsent i farta på vei mot Cannes» i Sunnmørsposten, 24. april 2019
  2. ^ Kinomagasinet.no: http://www.kinomagasinet.no/artikkel/dyveke-bjorkly-graver-er-norges-producer-on-the-move-i-cannes/ (besøkt 7. august 2019)
  3. ^ Mette Urdahl: «Dyveke fra Borøya ble valgt ut til filmeventyr i Cannes» i Tvedestrandsposten, 24. april 2019
  4. ^ Amandusfestivalen.no: https://amandusfestivalen.no/person/dyveke-graver/ Arkivert 7. august 2019 hos Wayback Machine. (besøkt 7. August 2019)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]