Dylan Walsh

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Dylan Walsh
FødtCharles M. Walsh
17. november 1963 (54 år)
Los Angeles, California, USA
Ektefelle Melora Walters (1996–2003)
Joanna Going (2004— )
Utdannet ved University of Virginia
Beskjeftigelse Skuespiller
NasjonalitetUSA
Aktive år1987—
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Dylan Walsh (født Charles M. Walsh 17. november 1963 i Los Angeles i California) er en amerikansk skuespiller. Han er aller best kjent som karakteren Dr. Sean McNamara i TV-serien Nip/Tuck og for sin rolle i filmen The Stepfather.

Dylans foreldre arbeidet i utenrikstjenesten, og de møttes for første gang i Etiopia. Som følge av foreldrenes yrker reiste Walsh mye, og han bodde i Øst-Afrika, India og Indonesia før han hadde fylt 10 år. Hans familie kom tilbake til USA og bosatte seg i Virginia, der Walsh begynte å spille skuespill på den videregående skolen. Han ble uteksaminert fra University of Virginia i 1986 med en grad i engelsk. Etter eksamen fra college, flyttet Walsh til New York City for å spille profesjonelle skuespill.

Walshs første rolle var i en TV-film kalt Soldier Gutter der han spilte mot James Earl Jones. Han ble ordentlig kjent med filmen Loverboy og med en fast rolle i TV-serien Kate & Allie. Han spilte Paul Newmans karakters sønn i filmen Nobody's Fool. Samtidig gjorde han flere TV-opptredener i forskjellige show blant annet i Brooklyn South, The Twilight Zone og i Everwood.

I 2003 fikk Walsh rollen som Sean McNamara på TV-serien Nip / Tuck, etter å ha blitt oppsøkt av seriens skaper Ryan Murphy i en kaffebar. Murphy husket ham fra hans rolle i Nobody's Fool og i en TV-film.

Walsh var gift med skuespillerinnen Melora Walters mellom 1996 og 2003. De fikk to barn sammen, Joanna og Thomas. Han giftet seg senere med skuespilleren Joanna Going den 10. oktober 2004, og de fikk datteren Stella Haven sammen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]