Dunderland (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Dunderland
Generell informasjon
Sjangerskrekk
Utgivelsesår30. november 2012
Prod.landNorsk
Lengde77 min.
Språknorsk
Aldersgrense15 (Norge)
Bak kamera
RegissørNils J. Nesse
Finn-Erik Rognan
ManusforfatterNils J. Nesse
Annen informasjon
Budsjett9 millioner kr.
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Dunderland er en norsk skrekkfilm, som hadde premiere i 2012. De sentrale rollene er ved Miriam Prestøy Lie, Reidar Sørensen, Brage Bang, Sven Henriksen, Marit Østbye, Hanne Marte Sørlie og Ingar Helge Gimle i de sentrale rollene.

Dunderland har manus av Nils J. Nesse, som også regisserte filmen sammen med Finn-Erik Rognan. Filmen startet opptak 6. februar 2011 og avsluttet 31. juli samme år. Filmen hadde totalt 40 innspillingdager, fordelt på vinter og sommer.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen er satt til år 1695 og handler om en ung pike ved navn Johanne Nilsdatter, som beskyldes for hekseri. Rettegangen ender med henrettelse i det bunnløse tjernet Djupkista i Dunderlandsdalen. Dette var den siste hekseprosessen i Norge. I årene som følger rammes dalen, av en rekke tragedier. Lokalbefolkningen mener en forbannelse hviler over stedet. Tre århundrer senere ankommer teaterregissør Laura til Dunderlandsdalen. På en nedlagt speiderleir skal hun og fem skuespillere sette opp «Anne Pedersdotter», et teaterstykke om hekseprosessene. Filmen er inspirert av virkelige hendelser fra Dunderlandsdalen. De sentrale stedene for opptakene er gårdstunet Gullbekkheia og tjernet Djupkista.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]