Dummyload

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

En dummyload er en elektrisk motstand som har en verdi som samsvarer med den karakteristiske linjeimpedansen til transmisjonslinjen man bruker i et radiosystem – normalt 50 ohm [1]. I tillegg til den elektriske motstanden selv har den vanligvis store kjøleribber for å kunne motta stor effekt og avgi det som varme. Man spesifiserer dummyloaden med maks kontinuerlig effekt og maks frekvens.

Man bruker en dummyload for å simulere en perfekt antenne terminert i enden av en matekabel. Siden den elektriske motstanden er den samme som linjeimpedansen vil det ikke være noen reflektert bølge som man ellers vil få for alle andre laster. Man kan dermed teste en radiosender uten fare for at den skades av feil last. Effekten som blir generert av radiosenderen vil i all hovedsak ende opp som varme i dummyloaden i stedet for radiobølger, og det muliggjør derfor testing av radiosenderen uten å faktisk sende ut radiobølger i lufta.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «What are dummy loads and How are they used?». Engineering and Component Solution Forum - TechForum │ Digi-Key (engelsk). 26. juni 2020. Besøkt 18. desember 2020. 

Se også[rediger | rediger kilde]