Duane Harmer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Duane Harmer
Duane Harmer RIHK.jpg
Født3. juni 1974Rediger på Wikidata (46 år)
West PerthRediger på Wikidata
Beskjeftigelse IshockeyspillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet CanadaRediger på Wikidata

Duane Harmer (født 3. juni 1974 i Fullarton, Ontario, Canada) er en tidligere canadisk profesjonell ishockeyspiller som spilte løper.

Oppvekst[rediger | rediger kilde]

Harmer vokste opp med å spille hockey for Mitchell Mindre Hockey lag i WOAA før tilbringe et år med St. Marys Lincolns Jr.B. klubben av Oha. Han var også en konkurransedyktig fotball spiller for flere klubber i den vestlige Ontario-området i løpet av årene.

Etter å ha spilt sesongen 1990/91 med Lincolns, ble Harmer valgt i 15. runde (to hundre og tjueniende samlet) av OHL's Welf Storm i mai 1991.

Harmer begynte sin karriere i Ontario Hockey League, spille for Welf Storm og Detroit Jr Red Wings. Som medlem av junior Red Wings, Harmer ofte var sammen med fremtidig NHL All-Star Bryan Berard.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Han ble proff i 1995 og tilbrakte fire sesonger med Roanoke Express i East Coast Hockey League med sin beste sesong kom i 1997-98, hvor han skåret 10 mål og 40 assists på 50 poeng, leder team i assists. Han flyttet til American Hockey League men hadde begivenhetsløst staver med Lowell Lock Monsters og Providence Bruins og ville tilbrakte de neste tre årene glidende bevegelse AHL og ECHL lag. Harmer spilte i ECHL All-Star Game i løpet av 1998-1999 ECHL sesong og ble kåret til ECHL's andre All-Star Team i 1999-2000.[1]

I 2003 flyttet Harmer til Europa og ble med i Trondheim Black Panthers i Norge. Etter to sesonger med Trondheim, flyttet han til Tyskland til å spille for EC Bad Tölz i 2. Eishockey-Bundesliga. Han gikk deretter tilbake til Norge og returnerte til Trondheim før han flyttet til Sveriges Eliteserie for Skellefteå AIK og spiller nå for Södertälje SK.

18. oktober 2008 signerte han med Tappara Tammerfors av SM-liiga, der han scoret seks poeng på 42 kamper. Harmer tilbake til Norge for å spille for Rosenborg IHK, som hadde spilt i Norge sine første divisjon i 2009-10 sesongen og offisielt signert en kontrakt med laget den 25. januar 2010.

Den 12. mars 2010, kunngjorde Harmer sin avgang.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]