Drew Carey

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Drew Carey
FødtDrew Allison Carey
23. mai 1958[1]Rediger på Wikidata (65 år)
Cleveland
BeskjeftigelseSanger, fotograf, manusforfatter, stemmeskuespiller, komiker, fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, improvisatør, filantrop, idrettsleder, game show-programleder, TV-regissør Rediger på Wikidata
Utdannet vedKent State University
Partner(e)Amie Harwick
PartiUnited States Libertarian Party
NasjonalitetUSA
UtmerkelserCableACE Award (1994)
Satellite Award for Best Actor – Television Series Musical or Comedy (1998) (for: The Drew Carey Show)
People's Choice Awards (2000)
Stjerne på Hollywood Walk of Fame (2003)
WWE Hall of Fame (2011)

Drew Allison Carey (født 23. mai 1958 i Cleveland i Ohio) er en amerikansk skuespiller, komiker og programleder.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Carey jobbet som stand-up-komiker i 1991 da han opptrådte på The Tonight Show starring Johnny Carson. Hans opptreden den kvelden imponerte Carson personlig.[trenger referanse] Carey påstår han overdro kredittkortet sitt den påfølgende dagen da han returnerte oppringninger fra interesserte agenter, og han har kreditert Carson for at han i det hele tatt har en karriere. Etter dette opptrådte han i en rekke biroller i TV-serier, noen av dem sammen med Kathy Kinney, og det var i disse seriene han utviklet en figur som var en uheldig ungkar fra middelklassen.

I 1995 begynte ABC å vise The Drew Carey Show, en situasjonskomedie med Carey og Kinney i hovedrollene som figurene de hadde spilt tidligere. Carey spilte personalansvarlig i en dagligvarebutikk i Cleveland, Ohio. I samme periode var Carey også vert for den amerikanske versjonen av Whose Line Is It Anyway? sammen med deltakerne Ryan Stiles og Colin Mochrie fra samme serie. Whose Line Is It Anyway? var også inspirasjonskilden for Drew Carey's Green Screen Show, som premierte[klargjør] i 2004 på WB Television Network med Carey som delaktig vert. Der han underholdt mange med fantastiske improvisasjonsevner.[trenger referanse]

I 1997 publiserte Carey sin selvbiografi, Dirty Jokes and Beer: Stories of the Unrefined. I boken delte han minner fra tidlig barndom og fra sin fars død da han var åtte år gammel, og han avslørte at han en gang ble seksuelt misbrukt, hadde vært deprimert, og til og med hadde forsøkt å begå selvmord. Han skrev også om sine år ved Kent State University, og om sin personlige karriere opp til tiden da boken ble lansert.

Drew Carey hadde en liten rolle i filmen Coneheads som drosjepassasjer. Han har også hatt en cameoopptreden i spillet The Sims, men bare i tilleggspakken House Party. Han har uttalt at han er en tilhenger av The Sims-serien, og at han spiller det ofte. Han har også spilt i World Poker Tour og har uttalt at han er tilhenger av amerikansk fotball og den skotske fotballklubben Glasgow Rangers. Carey ble i 2004 av Comedy Central rangert på 84.-plass av de 100 største stand-up-komikeren gjennom alle tider og den 21. februar 2003 fikk han også en stjerne på Hollywood Walk of Fame.

23. juli 2007 annonserte han på Late Show with David Letterman at han tok over programmet The Price Is RightCBS fra Bob Barker som gikk av med pensjon etter å ha ledet programmet fra 1972–2007.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ GeneaStar, GeneaStar person-ID careyd[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]