Dragon Age

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dragon Age
Utvikler(e)BioWare
Utgiver(e)Electronic Arts
PlattformXbox 360, Xbox One, Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Mac OS X
SjangerRollespill
ModusEnspiller
Første i serieDragon Age: Origins
3. november 2009
Nyeste i serieDragon Age: Inquisition
18. november 2014
Nettstedwww.dragonage.com

Dragon Age er en serie videospill (i sjangeren rollespill) utviklet av det canadiske selskapet BioWare og utgitt av Electronic Arts. Det første spillet, Dragon Age: Origins, ble utgitt i 2009.[1] Oppfølgeren Dragon Age II kom i mars 2011,[2] det tredje spillet Dragon Age: Inquisition kom ut i november 2014.[3] De 2 første spillene er utgitt til Xbox 360, Microsoft Windows, PlayStation 3 og Mac OS X. Inquisition kom også til Xbox One og PlayStation 4.

Det finnes også bøker, tegneserier, en film og ett rollespill satt i Dragon Age-universet.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Historien er lagt til Thedas, og finner hovedsakelig sted i de sørlige regionene. Thedas er det eneste kontinentet i den kjente verden, og består av forskjellige klaner, nasjoner og stater bebodd av forskjellige humanoide mennesker. Flere riker og land har dukket opp i løpet av ni århundrer. The Chantry er den dominerende religiøse organisasjonen i Dragon Age-serien, og hvert århundre blir referert til som en egen "Age"

Tre av flere menneskelige nasjoner spiller en fremtredende rolle i serien. For det første: Kongeriket Ferelden sørøst for Thedas, som er organisert på lignende måte som Peerage of England. For det andre: Det orlesiske riket vest for Ferelden, hvor dets adel er beryktet for å undergrave hverandre, med intriger og undergraving. For det tredje: Tevinter Imperium i den nordlige delen av Thedas, som en gang underkuet det sørlige Thedas i antikken. De blir kontrollert av et mektig oligarki, ledet av keiser Archon.

Andre bemerkelsesverdige sivilisasjoner som blir utforsket inkluderer Free Marches, en konføderasjon av politisk uavhengige territorielle enheter nord for Ferelden. Eller kongeriket Orzammar, en av de få gjenværende stater spredt over Deep Roads - et underjordisk motorvei-system under overflaten skapt av dvergene for flere årtusener siden. Rase, klasse og arv kombineres for å bestemme sosial klasse, og politisk dynamikk i Thedas.

Et gjennomgående tema i serien består av maktkamper og interne konflikter, som utspiller seg mellom og innenfor de ulike fraksjonene. Tevinter-samfunnet praktiserer slaveri, som har blitt forbudt og stigmatisert i andre menneskelige samfunn. Menneskelig adel blir behandlet med aktelse og respekt på tvers av Thedas, mens alver ofte blir sett på som annenrangs borgere som bor i overbefolkede gettoer i menneskelige byer kalt alienages - eller de blir holdt som slaver i Tevinter Imperium.

En betydelig del av alvebestanden i Thedas kaller seg dalisene, etter Dales-regionen i østlige Orlais - hvor det en gang sto en alvestat. De lever stolt en nomadisk livsstil, borte fra andre urbane bosetninger. Magiske karakterer er kjent som mages, som er født med en uvanlig gave til magi som blir identifisert tidlig i livet, men som ikke alltid har kontroll over deres egen makt. Alle Mages har tilgang til Fade, en mystisk parallell dimensjon som er knyttet til den fysiske verden og er hjem til forskjellige åndevesener.

Spill i serien[rediger | rediger kilde]

Hovedspill[rediger | rediger kilde]

Spin-off-spill[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Dragon Age: Origins International Releases - Giant Bomb». www.giantbomb.com. Besøkt 4. mars 2016. 
  2. ^ «BioWare | Dragon Age». dragonage.bioware.com. Besøkt 4. mars 2016. 
  3. ^ «Dragon Age: Inquisition Dated For October In New Trailer». www.GameInformer.com. Besøkt 4. mars 2016. 
  4. ^ «The Past And Present Of Dragon Age 4». Kotaku (engelsk). Besøkt 4. februar 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]