Dr. Dolittle 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Dr. Dolittle 2
Generell informasjon
UtgivelsesårUSA 22. juni 2001
Prod.landUSA USA
Lengde87 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegissørSteve Carr
ProdusentJohn Davis
ManusforfatterHugh Lofting
MusikkDavid Newman
Foran kamera
MedvirkendeEddie Murphy
Raven-Symoné
Jeffrey Jones
Kristen Wilson
Norm Macdonald
Lisa Kudrow
Prod.selskap20th Century Fox
Eksterne lenker

Dr. Dolittle 2 er en amerikansk komediefilm fra 2001, og oppfølger til filmen Dr. Dolittle fra 1998. Eddie Murphy har igjen hovedrollen som en lege som kan kommunisere med dyr.

I filmen prøver Dr. Dolittle å hjelpe dyr med å beskytte skogen deres fra skruppelløse mennesker som vil hogge ned hele skogen. Dr. Dolittle bestemmer seg for å fylle skogen med verneverdige dyr for å hindre at skogen blir fjernet, og han får hjelp av den ensomme bjørnen Ava (spilt av Lisa Kudrow). Dr. Dolittle skaffer også en partner til Ava ved å få tak i Archie (spilt av Steve Zahn), som opprinnelig var en sirkus-bjørn.

Handling[rediger | rediger kilde]

Dr. John Dolittle (Eddie Murphy) kommer hjem fra Frankrike, og han gir en kameleon, som heter Pepito, som gave til datteren Maya (Kyla Pratt). Datteren Charisse (Raven-Symone) fyller 16 år, men hun gjør det ikke særlig bra på skolen. Som straff, tar faren mobiltelefon hennes. Senere kommer kjæresten hennes, Eric (Lil 'Zane), bort. En vaskebjørn, Joey (stemmen til Michael Rapaport), forteller dr. Dolittle at en bever ønsker å snakke med ham. Han møter beveren (stemmen til Richard C. Sarafian) som viser ham at skogen hans holder på å bli hogd ned. John planlegger å redde skogen ved å få en utryddningstruet kvinnelig bjørn og en hann-bjørn til å slå seg ned i skogen for å redde arten deres.

John prøver å få sirkus-bjørnen Archie til å reise ut i skogen for å bli en ekte bjørn, men John er redd for at Archie aldri kommer til å fungere som en ekte bjørn. Deretter, tar John med familien sin til skogen på ferie for resten av måneden. John prøver å trene Archie til å bli en ekte bjørn, og samtidig som han er opptatt med dette, skal de andre dyrene i skogen forhindre Charisse og Eric fra å ha sex. I tillegg må Archie finne en måte å vinne Ava`s hjerte, og han prøver å få hennes oppmerksomhet ved å synge en sang samtidig som han sitter i et tre. Men han er alt for tung, så han faller ned. Archie nekter deretter å komme ut av hulen sin fordi han mener at han dummet seg ut foran Ava.

I mellomtiden, prøver Lucky å vekke interessen til en attraktiv kvinnelig ulv som ikke blir interessert i ham før Lucky urinerer rundt hennes territorium. Rett før ulven skal gå ut med Lucky, kommer en annen hann-ulv, og begge ulvene går sin vei. Mr. Potter, eier av to tømmer-selskaper, prøver å gjøre flere avtaler med John slik at han kan hogge ned skogen. Datteren Charisse begynner å hate livet i skogen, og hun er irritert over faren sin som snakker med dyrene. I mellomtiden går Archie etter en bikube ved et veltet tre, og han klarer å få ut litt honning. Senere blir Archie skutt med en beroligende pil avfyrt av Mr. Potter`s lærling. Etter å ha fått informasjon fra en røyskatt (stemmen til Andy Dick) om hva som skjedde, besøker han Archie ved en kennel hvor de mener at bjørnen kan være for farlig å bli satt fri. Han kommer til å bli solgt til et meksikansk sirkus. Senere innser John at Charisse har utviklet sin fars gave å kommunisere med dyr.

John samler alle dyrene til et møte i skogen. De vil ikke gi opp uten kamp, og alle er enige om å gjøre det de kan for å hjelpe Archie. Dyrene, ledet av Charisse, Eric og Maya, gjør opprør mot de lokale tømmerhoggerne, og dyrene ved sirkuset hjelper til med å befri Archie. Mr. Potter og hans lærling blir deretter angrepet av noen av dyrene, blant annet av rotter, en flåte av duer, og en sverm av bier. Til slutt går tømmerhoggerne med på en avtale, og Dr. Dolittles og dyrene redder hele skogen utenfor San Francisco. Archie og Ava slår seg ned sammen, parer seg og får bjørneunger i skogen.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]