Drøbak-Frogn Idrettslag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Drøbak-Frogn)
Jump to navigation Jump to search
Drøbak-Frogn
Drøbak-Frogn Idrettslag - Fotball
Stiftet1918
Nettsidehttp://www.dfi.no/
KallenavnDFI
HjemmebaneSeiersten Stadion
Kapasitet2 000
Liga3.divisjon
LandNorge
ByDrøbak
AnnetDFI er kjent som Badebylaget
Administrasjon
StyrelederArild Dregelid
HovedtrenerTeitur Thordarsson
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt

Drøbak-Frogn Idrettslag (stiftet 1918) er et fleridrettslag fra Drøbak i Akershus. Laget var flere ganger nær ved opprykk til eliteserien1980-tallet og tidlig på 1990-tallet, men lyktes aldri. Nærmest var de i 1986 og 1992 da de spilte kvalifisering for spill i eliteserien. Laget rykket ned fra 2. divisjon i 2014. I 2015 spilte laget i 3.divisjon.

Drøbak-Frogns største konkurrenter i nærområdet har de senere årene vært Follo, Moss og Nesodden IF. Drøbak-Frogn innehar også rekorden for antall opprykk i påfølgende sesonger i Norge,[trenger referanse] tre på rad, hvor det fjerde året endte med kvalifikasjonsspill for Tippeligaen.

Drøbak-Frogn Idrettslag ble dannet 6. april 1946 som en sammenslåing av Drøbak Idrettsforening (stiftet 25. oktober 1918), Drøbak Ballklubb (stiftet 3. august 1920) og Frogn Idrettslag (stiftet 17. januar 1934).

Nyere tid[rediger | rediger kilde]

2007-sesongen[rediger | rediger kilde]

I 2007-sesongen kjempet DFI godt og var lenge med i kampen om opprykk til Adeccoligaen, men i en av sine siste seriekamper møtte Drøbak-Frogn rivalene Follo, og tapte 2-3 og var dermed ute av kampen om opprykk. Under kampen fikk DFI to straffer, men satte den ene rett på Follos keeper og den andre et stykke over tverrliggeren. DFI endte til slutt på tredjeplass, fire poeng bak Alta. DFI kom til tredje runde i cupen denne sesongen der de møtte Viking FK på hjemmebane. Tilsammen 1136 tilskuere så kampen. I det 25. minutt skåret Pimpong for Viking, kampen endte 2-0 til Viking.

2008-sesongen[rediger | rediger kilde]

I 2008-sesongen spilte DFI i 2. divisjon avd. 1 sammen med sine rivaler Follo, og var igjen lenge med i kampen om opprykk til Adeccoligaen, men nok en gang raknet det delvis for badebylaget mot slutten av sesongen. De siste kampene ble kamper som skulle avgjøre hvilken plass blant de topp fem de skulle ende på. De endte tilslutt på femteplass, rett foran rivalene Follo. I cupen tapte de i første runde mot Korsvoll hjemme på seiersten stadion. Det mest positive denne sesongen var at DFI sitt rekruttlag rykket opp fra 4. divisjon til 3. divisjon.

2009-sesongen[rediger | rediger kilde]

DFI's A-lag spilte i 2. divisjon avd. 2 i sesongen 2009, mens rekruttlaget spilte i 3. divisjon Østfold, etter to opprykk på rad (5. div. – 3. div).

DFI var optimistiske foran 2009-sesongen, og satset på opprykk til Adeccoligaen. Men DFI innfridde ikke forventningene, og etter en turbulent sesong ble det tilslutt nedrykk for badeby-klubben. Ledelsen besluttet å frita Espen Haug fra sine oppgaver som A-lagstrener 18. juni 2009 grunnet dårlige resultater. Hans midlertidige erstattere ble DFI-spilleren Stian Birkeland og den tidligere DFI-spilleren Knut Norem. Håvard Lunde steppet inn som midlertidig hovedtrener for klubben på slutten av sesongen, før Frode Birkeland ble ansatt som ny hovedtrener i oktober 2009.

2010-sesongen[rediger | rediger kilde]

Etter dårlige resultater og nedrykk til 3.div. var det nødvendig med en opprydding i spillerstallen for 2010. Frode Birkeland hadde bare tre spillere igjen fra fjoråret. Med nytt lag startet sesongen ujevnt bl.a. med tap i første kampen men utover i vårsesongen spilte laget seg opp var på tredjeplass etter halvspilt sesong. DFI endte til slutt på tredjeplass i serien.

2011-sesongen[rediger | rediger kilde]

Sesongen ble brukt til oppbygning av et nytt lag. Mange unge egenutviklede spillere fikk debutere denne sesongen. Allikevel kjempet laget lenge om opprykk, men måtte slippe taket etter et tap mot Frigg 2 og var således uten mulighet til å gå forbi Østsiden i siste kamp, som da rykket opp. Flere nye signeringer ble gjort bl.a. ble Fabien Vidalon som ble hentet fra MS. De etablerte spillerne bidro med kompetanse og inspirasjon for de yngre DFI spillerne som stiller sterkere foran 2012 sesongen, hvor målet er opprykk til 2. divisjon.

2012-sesongen[rediger | rediger kilde]

Satsingen på unge lokale spillere fra 2011-sesongen viste seg vellykket. DFI spilte seg under trener Birkelands ledelse i 2012 til opprykk til 2.div. med klar margin.

2013-sesongen[rediger | rediger kilde]

I sesongen 2013 ble laget ledet av Lars Smith og Even Ødegård. De sportslige resultatene var relativt bra, men økonomien gikk overstyr.

2014-sesongen[rediger | rediger kilde]

Lars Smith og Even Ødegård trakk seg vinteren 2014. Det nye styret ansatte Teitur Thordarsson som trener og sportslig leder. De fleste etablerte spillerne ble løst fra sine kontrakter av økonomiske årsaker. Sesongen endte med nedrykk, men arbeidet med å bygge opp klubben på nytt startet. Teiturs kontaktnett medfører også tilførsel av 3-4 franskmenn som er med å tilfører erfaring i en ung lokal spillergruppe!

2015-sesongen[rediger | rediger kilde]

Laget ble ledet av Teitur Thordarsson. Stallen var fortsatt nokså tynn, men med mange lokalt utviklede spillere. Franskmennene er fortsatt med og klubben har fortsatt god sportslig utvikling, men ikke gode nok til opprykk ennå.

2016-sesongen[rediger | rediger kilde]

Laget ble fortsatt ledet av Teitur Thordarsson. Stallen var fortsatt nokså tynn, men med mange lokalt utviklede spillere. Hovedmålsetning med sesongen var å sikre seg plass i "ny" 3 divisjon, etter spissing av NFF seriesystem. Klubben tilføres to lokale kapasiteter i Jørgen Røssevold og Trygve Velten, som er med å sikkerstiller erfaring. Laget endte på 5.plass i serien og beholdt plassen i 3. div.

2017-sesongen[rediger | rediger kilde]

Laget ledes av Teitur Thordarsson på 4 sesongen. Hovedmålsetning nå, er å etablere seg i "Norsk Tipping Ligaen" 3divisjon etter spissing av NFF seriesystem. Laget spiller i avdeling 1, som av mange kalles "tidenes tøffeste 3.div.avdeling. Motstandere er bl.annet, Moss, Kvik Halden, Ørn Horten, Kråkerøy, Oppsal, Sarpsborg 08 2 og Strømsgodset 2

Franskmennene er med, men sesongen starter uten Jørgen Røssevold og Velten. Velten lokkes tilbake sommeren 2017 og skal være med å sikre etablering.

.

Tidligere spillere for Drøbak-Frogn[rediger | rediger kilde]

Fakta om Drøbak-Frogn Fotball[rediger | rediger kilde]

DFI møtte Viking i cupen på Seiersten stadion i 2007.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Drøbak-Frogn – spillerstallen 2012
Målmenn
Norge 1 Lars Sutterud
Norge 21 [[ ]]
Forsvarsspillere
Norge xx Sanpreet Singh
Norge xx Sindre Breivik
Norge xx Sondre Nysether
Norge xx Mathias Berge
Norge xx Henrik K. Albertsen
Norge xx [[ ]]
Midtbanespillere
Norge xx Kjetil Kamark
Norge xx Samale Wais
Norge xx Rino Falk Larsen
Norge xx Benjamin F. Holme
Norge xx Oskar Aas
Norge xx Mehmet Atik
Norge xx Mathias Iversen
Norge xx Thomas Bratshaug
Angrepsspillere
Norge xx Cato Vonheim
Senegal 9 Mamadou Diagne Latyr
Norge 14 Espen Reinemo
Norge 22 Ulrik Karlson
Norge 26 Martin McCathy
fotballstubbDenne fotballrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.