Dorset olde tyme bulldogge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Dorset olde Tyme bulldogge»)

Dorset olde tyme bulldogge er en middels stor hund som fremstår som stolt, fryktløs og selvsikker. Den er vaktsom og meget sterk, men opptrer behersket. Den er en skikkelig kraftplugg med en sterk og atletisk fysikk som tiltrekker seg mange beundrende blikk og kommentarer hvor den enn ferdes Høyde: 48-61 cm. Vekt: 27-41 kg

Dorset Olde Tyme Bulldogge har en kort, massiv, sterk og muskuløs fysikk. Høyde og vekt bør være symmetrisk og med velproporsjonert kropp slik at den opprettholder den sterke tradisjonelle bulldog utsenede.

Skuldrene er muskuløse og litt skrånende; rette forbein, kraftig benstamme og god avstand mellom bena; Albuer som buer verken inn eller ut; brede sterke føtter, tette tær, buede og sterke klør, tykke og slitesterke poter.

Bakparten er bred, muskuløs og stram, men ikke tung. Moderate vinkler på knehaser. Kraftfullt ganglag med god utveksling fra bakpartiet.

En rett kort hale er foretrukket, men korketrekker er akseptert.

Hodet er stort, den øvre delen er noe konveks fra en side til den andre. Pannen dominerer ansiktet, allikevel er hodet bredere enn høyt. Hodet er for øvrig furet med løst, tykt, og rynket skinn rundt halsen og på sidene av hodet. Kinnene er utstående p.g.a. de velutviklede kjevemusklene. Nesen er bred med åpne nesebor. Ørene sitter høyt og bredt. Rose er foretrukket men knapp er også akseptert.

Kroppen er kompakt, brystet bredt og med dybde der ribbenene er godt utsprunget og avrundet mellom forbena. Bakfra er den kort og gir inntrykk av en avbalansert hund. Nakken som er muskuløs er avbuet med moderat lengde nesten som en videreføring fra øvre del av skallen og ned. Overlinjen er solid med bred og muskuløs bakpart. Pelsen er av fineste struktur, glattflat, og kort. Dorsets farger varierer mellom hvit og brindle i tillegg til sort og svakt grå-blå.