Dornier Do 335

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

Dornier Do 335 «Pfeil» (Pil),var et tysk jagerfly utviklet og produsert av Dornier for Luftwaffe under andre verdenskrig. Flyets ytelse var overlegent andre lignende flytyper i denne perioden på grunn en unik «dytt-og-dra»-konfigurasjon, der flyets to motorer ble satt sammen ende-mot-ende slik at flyet hadde en propell foran cockpit og en bak haleroret. Denne konfigurasjonen er fordelaktig i forhold til å ha motorer på vingene i og med at man får motorkraften av et to-motors fly, samtidig som man har samme luftmotstand som et en-motorsfly. Andre fordeler med denne konfigurasjoen er at man øker roll-hastigheten siden tyngdepunktet ligger midt i flyet. Videre blir fly med en slik konfigurasjon enklere å kontrollere i tilfeller der en motor mister motorkraft.

Flyet var utstyrt med en Daimler-Benz DB 603 motorkonfigurasjon og prototypen fløy første gang i oktober 1943. I 1944 var produksjonen i gang og de første flyene ble levert til skvadronene i januar 1945. På grunn av problemer med tilgangen på motorer ble kun en håndfull eksemplarer produsert.

Dornier Do 335 kunne oppnå en hastighet på rundt 765 km/t og var dermed et av de raskeste stempelmotordrevne flyene under andre verdenskrig. Den eneste gangen allierte fly var i kontakt med dette flyet under krigen var i april 1945 over Nord-Tyskland. En gruppe Hawker Tempest jagerfly fra RAF overrasket en enslig Do 335, men til tross for Tempestens relativt høye hastighet klarte de ikke å ta igjen det tyske flyet. I etterkrigstiden ble Do 335 testet mot blant annet North American P-51 Mustang, et annet relativt raskt jagerfly. Do 335 var imidlertid overlegen både på hastighet og rekkevidde.