Donald Tosh

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

Donald Tosh er en britisk manusforfatter som jobbet for BBC i 1960-årene.

Tosh jobbet som manusredigerer på Doctor Who fra og med historien The Time Meddler og til og med The Massacre of St Bartholomew's Eve. I løpet av sin tid på serien jobbet han med produsentene Verity Lambert og John Wiles. Før Doctor Who var han i en kort periode manusredigerer for Compact og han hadde hjulpet til med å utvikle Coronation Street.

Tosh omskrev mye av The Massacre of St Bartholomew's Eve for å gjøre historien historisk riktig og tilpasse den fordi at William Hartnell skulle spille både Doktoren og abbeden av Amboise. På den siste episoden ble jobben som manusredigerer gitt over til Gerry Davis og de ble begge kreditert i rulleteksten.

Han omskrev også historien The Celestial Toymaker av Brian Hayles. Den ble igjen omskrevet av Davis. Tosh sa senere at det eneste fra hans versjon som overlevde var det trilogiske spillet.

Tosh er i dag den eneste manusredigereren fra Hartnells periode som Doktoren som fremdeles lever og sammen med Louis Marks og Glyn Jones er han en av tre manusforfattere fra denne perioden som er i live.

Etter at han forlot TV-industrien, jobbet Tosh for English Heritage. Han var blant annet ansvarlig for Sherborne Castle og St Mawes i Cornwall. Tosh bor i dag i Suffolk.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]