Don Camillos lille verden

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Don Camillos lille verden
orig. Le Petit Monde de don Camillo
Generell informasjon
Sjangerkomedie
Utgivelsesår1952
Prod.landFrankrikes flagg Frankrike
Italias flagg Italia
Lengde107 min.
Språkfransk
italiensk
Bak kamera
RegiJulien Duvivier
ManusforfatterGiovannino Guareschi (roman), Julien Duvivier, Oreste Biancoli, René Barjavel
MusikkAlessandro Cicognini
SjeffotografNicolas Hayer
Foran kamera
Medvirkendese egen liste
Eksterne lenker

Don Camillos lille verden [1], (fransk: Le Petit Monde de don Camillo, italiensk: Don Camillo) er en fransk-italiensk komedie fra 1952 regissert av Julien Duvivier og med Fernandel i hovedrollen.

Filmen er basert på romanen "Don Camillo" av den italienske forfatteren Giovannino Guareschi, og fikk samme år en oppfølger, Don Camillo vender tilbake, også regissert av Duvivier.

Handling[rediger | rediger kilde]

Historien starter i en liten ikke-navngitt by, i nærheten av elven Po, i Nord-Italia, på for-sommeren i 1946. Byens kommunistiske parti, ledet av Peppone, har nettopp vunnet flertallet av setene i bystyret. En hendelse de utnytter så godt de kan til propaganda-formål. En av deres viktigste motstandere var Don Camillo, den åndelige lederen for byens kristne politiske parti. Men Peppone har nettopp fått en sønn, og barnet blir døpt av en motvillig Don Camillo i Camillos kirke.

Don Camillo oppdager at Peppone har brukt penger stjålet fra fascistene under andre verdenskrig for å finansiere byggingen av hans nye samfunnshus, og han utpresser Peppone med disse opplysningene. Samtidig forsøker kommunister å pålegge de velstående grunneierne i området en spesiell skatt, for å gi byens folk arbeid. Begravelsen til byens respekterte tidligere lærer, fru Christina, blir forsøkt å holdes strengt upolitisk til tross for kommunistenes intensjoner.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 10. januar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]