Do Re Mi (Woody Guthrie-sang)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Do Re Mi (Woody Guthrie sang)»)
Do-re-mi kan ha andre betydninger
Woody Guthrie i 1943

«Do Re Mi» er en folkevise av Woody Guthrie. Sangen handler om opplevelsene og mottakelsen av immigrantene som kommer til California som følge av miljøkrisen Dust Bowl. Sangen er spilt inn med to gitarer, begge med Guthrie.

Sangen har form som en advarsel rettet mot potensielle immigranter om ånreise fra de stedene hvor de var. Blant stedene som nevnes i sangen er Texas, Oklahoma, Kansas, Georgia og Tennessee. Sangen framfører at det allerede er for mange immigranter, og ikke nok penger eller arbeid til flere til å gjøre anstrengelsene med å flytte verdt strevet, som også John Steinbeck skildrer i Vredens druer.

Sangen ble gitt ut på albumet Bound for Glory og senere gitt ut på albumet Dust Bowl Ballads fra 1940.

Sangen er også innspilt av Ry Cooder på hans debutalbum med hans navn i 1971, av Nanci Griffith på hennes album Other Voices, Other Rooms fra 1993 (i duett med Guy Clark), av Ani DiFranco hennes EP Swing Set fra 2000 og på hydningsalbunet til Woody Guthrie 'Til We Outnumber Em, av Dave Alvin på hans live CD Interstate City og av Bob Dylan i dokumentarfilmen The People Speak fra 2009.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]