Divinity: Original Sin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Divinity: Original Sin
UtviklerLarian Studios
UtgiverLarian Studios (PC)
Focus Home Interactive (PS4, XONE)
DistributørSteam
ProdusentDavid Walgrave
DesignerFarhang Namdar
ForfatterJan Van Dosselaer
Sarah Baylus
KomponistKirill Pokrovsky
PlattformWindows, OS X, Linux, PlayStation 4, Xbox One
UtgivelseWindows, OS X
30. juni 2014.
PlayStation 4, Xbox One 27. oktober 2015
Linux, OS X 29. desember 2015
SjangerVideorollespill
ModusEnspiller, multiplayer
AldersgrenseMature 17+ (ESRB)
Nettstedwww.divinityoriginalsin.com

Divinity: Original Sin er et rollespill utviklet av belgiske Larian Studios. Spillet ble delfinansiert gjennom Kickstarter og har handlingen er lagt før den i Divine Divinity. Spillet fikk gode kritikker, blant annet for å modernisere RPG-sjangeren. Kritikere fremhevet treg fremdrift i spillet og varierende vanskelighetsgrad. Spillet ble utgitt med egen editor som gjør det mulig å lage egne eventyr og publisere dem på nett. En oppdatert versjon kom i oktober 2015, og Divinity: Original Sin II kom i september 2017.

Spillet[rediger | rediger kilde]

Original Sin er et RPG-basert på Divinity-universet. Spillet har to helter, tur-basert kamp, og er et samarbeidsspill.

De to heltene er «Source Hunters», medlemmer av en organisasjon som er opprettet for å utrydde farlig magi, «the Source» og deres invidde, «Sourcerers». En spiller kan kontrollere begge, eller to spillere kan kontrollere en hver. Spillet begynner med at de to beordres til å undersøke et mord i havnebyen Cyceal i Rivellon. Cyceal viser seg å være beleiret av orker og skjeletter og det viser seg at en kult, Immaculates, inne i Luculla-skogen, trekker i trådene. Bevisene i mordsaken peker i retning av en hvit heks, som beskytter skogen. På leting etter heksa reiser heltene til Hibernheim hvor de finner heksa fryst inn i en isblokk av lederen for Immaculates.

Heksa, Icara, erklærer seg skyldig, men bevisene tyder på at mer magi, massedrap og menneskeofring utføres av Immaculates. Icara forteller at hennes egen søster, Leandra leder kulten, og ber dem infiltrere dem for å finne ut hva de planlegger. Våre helter finner ut at et giftig metall «tenebrium» hentes ut fra gruver i skogen, og Leandra vil bruke dette sammen med magi for å overta Rivellon. Heltene møter Leandra, får hjelp av mektige allierte, men må kjempe mot både mennesker og monstre for å gjenopprette balanse i universet.

I løpet av spillet finner heltene magiske «stjernedesteiner» som åpner veien til «Homestead», et mystisk fort utenfor vanlig tid og rom. Etter hvert som de finner flere steiner lærer de at Astarte, livets gudinne, introduserte magien i verden, men at onde krefter korrumperte denne kraften. Heltene viser seg å være reinkarnasjoner av gamle generaler som ble gitt spesielle evner for å vokte de korrupte kreftene. De feilet, og mistet sine krefter og minner, og ble født som vanlige mennesker i Rivellon.

Utvikling[rediger | rediger kilde]

En Kickstarter-kampanje ble startet for spillet i mars 2013 for å sikre midler til å utvide innholdet i spillet og i spillverdenen. 19541 bidragsytere bidro med til sammen 944282$ via kickstarter[1], i tillegg til bidrag via PayPal.

Spillet var planlagt ferdig i november 2013, men ble forsinket i flere omganger og kom 30. juni 2014.[2][3]

En oppgradert versjon kom 27 oktober 2015, med en litt lenger historie og flere valgmuligheter.

Mottagelse[rediger | rediger kilde]

Kritikerne var fornøyde, og Original Sin ble Larians mest kritikerroste spill. Gamer.no gav spillet 9 av 10 og skrev: Divinity: Original Sin har sjel, humor og sjarm i bøtter og spann, og stemningen er helt i toppklasse.[4] Eurogamer kalte spillet det beste klassisk-stil RPG på mange år.[5] Metacritic hadde 87/100 som score per september 2017.[6]

GameSpot kåret spillet til årets PC-spill i 2014. [7]

Innen én uke hadde spillet solgt i mer enn 160 tusen eksemplarer, og ble det raskest selgende spillet til Larian. Per september 2017 eide mer enn 1,4 millioner spillet.[8]

Oppfølger[rediger | rediger kilde]

Divinity: Original Sin II kom 14. september 2017, og innen 14 dager hadde over en halv million kjøpt spillet[9], som da var det høyest rangerte spillet fra 2017 på Metacritic.[10]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]