Diskusjon:Vapen & ammunition

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Klaging på administratorer[rediger kilde]

Diskusjon om artikkel flyttet fra Wikipedia-diskusjon:Administratorer. — Jeblad 16. mai 2006 kl.12:37 (UTC)

Siden jeg ikke finner noe som heter klaging på administratorer, så får jeg skrive det her.

Jeg har vært medlem av den norske Wikipedia i litt over et halvt år nå og aldri møtt på noen problemer her enda. Ikke før for noen dager siden. Da gikk det inn en av administratorene ved Wikipedia og redigerte en artikkel som jeg holder på med (Kent (band) og Vapen & ammunition). Det er ikke dette som er problemet, fordi jeg skjønner at det er en av oppgavene for en administratorer. Men makan til frekk oppførsel må man lete lenge etter. For det første hører han ikke på deg når du legger frem hva man har funnet ut. For det andre når man legger frem regler for opphav og åndsverk som sier at man skal skrive slik som opphavspersonen (uansett om det er personlig navn, navn på selskap, en bok eller en CD etc), aviser han dette og begrunner det med grammatiske regler fra det landet (i dette tilfellet svenske gramatiske regler). Reglene for åndsverk sier at det skal skrives på den måten opphavsperson/er har bestemt og er unntaket for gramatiske regler. Jeg fant ut at Vapen & ammunition skrives med stor V og A (Vapen & Ammunition) og det har jeg funnet ut ved å undersøk både på Kents offsielle side og med andre personer som er dyp ekspert på bandet (altså noen som ikke er medlem av Wikipedia). Svaret jeg får tilbake når jeg legger frem dette er at han legger ord som jeg ikke har sagt (f.eks. mener han at jeg sier at jeg har rett og du har feil) og blokkert meg fra den artikkelen som jeg har vært med på å utvikle.

Derfor klager jeg her og vil gjerne at de som misbruker sin administratorposisjon, altså de som er "diktatorisk" og vil signaliser at det er jeg som er sjef og ikke du (slik oppfatter jeg situasjonen) må få en eller annen anmerkning på liklinje som vanlige bruker. Evt. miste sin posisjon som administratorer, hvis det ikke hjelper. Jeg liker ikke å gå til dette skrittet, men når dialog ikke hjelper så må man dessverre enten man liker det eller ikke gå til dette skrittet. Wikipedia er ment som et sted man skal være demokratisk og tilføye hvis noe er feil. Men det skal ikke være større forskjell melllom en administrator og en vanlig bruker enn at usaklig ting (som f.eks. den saken om statsminister Jens Stoltenberg) som ikke har noe med saken eller som rett og slett galt. En administrator skal ikke bruke den retten den har fått til å rett og slett merke seg for sin egen person eller drive med så og si "mobbing" over for de som ikke er administrator. Derfor ber jeg dere å ta i denne saken og løse dette problemet. Basto 16. fmai 2006 kl.12:55 (UTC)

Du og administratoren det her er snakk om bør ta opp konflikten i en saklig diskusjon, og ikke starte en «editwar», altså redigere og omredigere hverandres endringer uavbrutt. Det er i slike saker viktig at dere finner kilder som kan bevise at en av påstandene er riktige. I alle tilfeller bør også en omdirigering fra det som er feil opprettes.
Jeg har tatt meg friheten til å se litt på saken det her gjelder. På albumet sitt har Kent skrevet tittelen med store bokstaver, og således er det umulig å se hva som egentlig er rett. På sin offisielle hjemmeside, samt i platebutikker som feks cdon.com skrives albumet med store forbokstaver. Jeg skal ikke påstå at noen har mer rett enn andre, men hvis en enighet ikke kan oppstå bør saken tas opp til diskusjon slik at flere kan være med og bestemme hva som skal være rett... OPus- (Disk.|Bidrag) 16. mai 2006 kl.11:04 (UTC)
Veldig mange musikkgrupper følger amerikanske regler når de skriver titler. I og med at dette gjør oppslag tildels veldig problematisk så er det blitt god takt og tone å følge vanlige rettskrivningsregler. I mange tilfeller er det også umulig å skrive navn slik firmaer eller andre ønsker. Et eksempel på dette er «avis1». Forøvrig er det ikke noe mål for Wikipedia å være «demokratisk korrekt», vi skal være «faktisk korrekt». Diskusjoner om enkeltartikler skal foregå på diskusjonssidene for de aktuelle artiklene eller på Tinget. Når du ikke har fått noen respons så er nok hovedgrunnen at de fleste mener temaet er utdebattert. — Jeblad 16. mai 2006 kl.11:35 (UTC)
Artikkelen Vapen & ammunition ble beskyttet fordi den ble flyttet frem og tilbake og erstatet med feilaktige redirects (blant annet til [['''Vapen & Ammunition''']], [[Vapen & A]], [[Ammunition]] og [[Ugyldig]]). Ingen annen artikkel er blitt beskyttet, og ingen er blitt blokkert.
Videre er det ikke riktig at jeg har avvist «regler for opphav og åndsverk»; det er rett og slett ikke fremsatt påstander med annet belegg enn påstanden i seg selv, eller «Jeg vet mer enn deg», «Det skrives Vapen & Ammunition» (jf. Brukerdiskusjon:Zerblatt). Jeg har sagt at så lenge det ikke er mulig å finne noen autoritativ kilde som slår fast hvordan navnet skal skrives, bør vi holde oss til svenske rettskrivingsregler. På kent.nu står det Vapen & Ammunition noen steder, mens det på andre steder igjen står Vapen & ammunition. CDON.com, som nevnes som eksempel, kan ikke tas til inntekt for noe som helst, da flere av de andre utgivelsene har åpenbart gale titler (The Hjärta & Smärta Ep, Döda Vinkeln, Du & Jag Döden). Og slik er kildesituasjonen ellers også. Påståtte uttalelser fra personer som er «dyp ekspert» på bandet kan ikke uten videre tillegges avgjørende vekt. Derfor må man etter min mening falle tilbake på det som er språklig korrekt inntil noe annet kan godtgjøres. Zerblatt 16. mai 2006 kl.11:51 (UTC)
Jeg er enig med Zerblatt - så lenge bandet selv bruker begge skrivemåter på sin egen hjemmeside, må vi bruke rettskrivningsreglene inntil bandet selv klargjør hvordan det skal skrives. Anonyme eksperter og andre uoffisielle kilder har ingen betydning. Jeg var ikke langt fra å blokkere Basto da han holdt på som verst med å opprette tullesider. -- Duffman, 16. mai 2006 kl.12:08 (UTC)
Vel, en poengene jeg har prøvd å få frem er at inne i selve de offisielle sidene deres bruker Kent Vapen & Ammunition, men i selv forumet kommer det frem av andre personer/fansene som skriver vapen & ammunition eller Vapen & ammunition. I forumet er man mer løsrevet og mange er slappe å skriver det med små bokstaver, som ikke er negativt ment. Men Wikipedia er en seriøs side og da må man være mer nøye på at man skriver produktet riktig slik at det ikke kan tas feil. Jeg kan være enig i at jeg var litt ekstrem enkelte ganger, men mener også at administratorer var like ekstrem som meg i denne saken. Han hadde kun en fordel og det var at han var adminstrator. I slike dialoger skal man være sakelig og da er man bruker uansett om man har en adminstrator stilling eller ikke. Jeg vet ikke hva du mener er tullesider, men hvis du ser på de andre utgaven av Wikipedia, så er cder blitt oppgitt med informasjon osv. Hvorfor skal ikke slike sider som dette bli opprettet? Basto, 16. mai 2006 kl.12:08 (UTC)
På kent.nu brukes begge skrivemåter, også utenfor forumet. Tullesidene var blant annet Vapen & A, '''Vapen & Ammunition''' og Ugyldig. -- Duffman, 16. mai 2006 kl.12:49 (UTC)
For å bevise at de selv ikke er konsekvente: se f.eks. den offisielle pressemeldingen hvor det blir stavet «Vapen & ammunition». --Tokle 26. mai 2006 kl.08:02 (UTC)

Plasser artikkelen under Vapen & ammunition, sett opp redirects fra Vapen & Ammunition og VAPEN & AMMUNITION. Problem solved. Fortsett diskusjonen på artikkelens diskusjonsside og ikke her. Denne diskusjonen flyttes ved første anledning. — Jeblad 16. mai 2006 kl.12:36 (UTC)

Kommentar til noe helt annet enn overskriften skulle tilsi.. men jeg vil likevel anbefalle å støtte seg til flere kilder. Vil trekke frem allmusic.com som en musikkside jeg anbefaller som kilde og rettledning til musikk, siden det er denne siden som oftest blir brukt som kilde til anmeldelser og referanse ellers på wikipedia. Ellers er jeg enig med agtfjott ang. redirects. Mvh Beagle84 16. mai 2006 kl.12:43 (UTC)
Ja, det er en god side, men dessverre ikke særlig pålitelig når det gjelder skrivemåten til ikke-engelske titler. Zerblatt 16. mai 2006 kl.12:57 (UTC)