Diskusjon:Ullevål

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Bydel[rediger kilde]

Er det riktig at Ullevål kun ligger i bydel Nordre Aker? I artikkelen om Ullevål sykehus påstås det at sykehuset både er på Ullevål og i Bydel St. Hanshaugen, noe som impliserer at deler av Ullevål er i Bydel St. Hanshaugen. —Kjetil_r 26. apr 2009 kl. 11:37 (CEST)

Det er vel isolert sett korrekt, men er sykehuset i strøket? Fra diskusjon:Tåsen: «Syjehuset og Nordre gravlund /Geitmyra har ingen klar strøkstilhørighet så vidt jeg vet.Helge Høifødt 5. mai 2007 kl. 10:29». Sykehusområdet er jo like stort som resten av strøket til sammen (hvis Ullevål Hageby regnes som et eget strøk). Yosh 19. des 2009 kl. 15:03 (CET)
Jeg begynner egentlig å lure på om Ullevål finnes som strøk jeg. Det finnes riktignok i Oslo byleksikon, men det er fordi de har innkludert Ullevål Hageby. Fjerner man dette har man bare sykehuset og stadionen igjen, og førstnevnte er vel kun oppkalt etter gården, så det kan vel gjelde stadionen også (på gamle bilder er det jo store gårdsområder rundt). Yosh 19. des 2009 kl. 15:33 (CET)

Ullevål stadion området[rediger kilde]

Plan og bygningsetaten skriver i 2004 (side 11):

«Ullevål Stadion-området fortoner seg som et relativt flatt område der grøntdraget fra nord (Damefallene) møter den grønne kollen ved Bergslia. Planområdet er stigende fra ca. cote 97 i vest til ca. cote 103 i rundkjøringen øst for planområdet. I nord-sydretning er området svakt stigende mot nord.

Planområdet domineres av infrastruktur; av Ring 3 i nord og T-banen i sydøst.

Stedet Ullevål Stadion domineres både fysisk og identitetsmessig av Stadionanlegget. Syd for anlegget er Ullevål Hagebyområdet; frittliggende boligbebyggelse i grønne omgivelser. Mellom T-banelinjen og Ring 3 har området karakter av å være en urban grensesone med større, enkeltstående, nærings- og undervisningsbygg langs vestsiden av Sognsveien og av Ullevål stadion-anlegget på østsiden.»

Dette kan kanskje brukes til noe? Yosh 20. des 2009 kl. 02:31 (CET)

Omgjort til pekerside[rediger kilde]

Jf. Yosh' undersøkelser over. Dette er den tidligere teksten:

Ullevål er en betegnelse på en rekke steder og institusjoner i Oslo. De er alle oppkalt etter, og beliggende på den opprinnelige grunnen til Store Ullevål gård.

Man har:

Litteratur[rediger kilde]