Diskusjon:True Norwegian Black Metal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Fairytale Trash No.svg Denne artikkelen ble nominert for sletting i juli 2008, men ble beholdt. Slettediskusjonen finnes her. Hvis du ønsker å nominere siden for sletting på nytt bør du først lese gjennom den gamle slettediskusjonen.

Hvis «True Norwegian Black Metal» er en sjanger hadde det vært ålreit å se dette forsøksvis definert; hva er det gruppene har til felles, eksempelvis i uttrykk? Hvis det finnes en fellesnevner som gjør disse til sanne («true»), hva er da ikke sant/«not true», - er det noen grupper som kommer inn under en slik kategori, hvilket betegnelsen «True Norwegian Black Metal» synes å indikere? Finn Bjørklid 8. jul 2008 kl. 11:04 (CEST)

Det som de har til felles er: 1. De er fra Norge, 2.De regnes som ekte (true) black metal musikere. Grunnen til at det blir kalt for «true» (ekte) er pga diverse hendelser som har skjedd i den norske black metal miljøet, kannibalisme, selvmord, tortur, drap og kirkebrenning. Disse bandene regnes som «ekte» black metal (black metal = satanistisk heavy metal), og at det ikke en gimmick som mange andre band har. Alt dette er forklart i artikkelen og i lenkene som er oppgitt. KEN 8. jul 2008 kl. 11:23 (CEST)
Høres ikke ut som det er riktig å kalle det en sjanger når det ikke er noe som kjennetegner musikken. Btd 10. aug 2008 kl. 12:23 (CEST)
Kjennetegnet er at teksten ofte er på norsk, og eller omhandler «norske» temaer, som norrøn mytologi osv. Dette står også i artikkelen. KEN 10. aug 2008 kl. 12:55 (CEST)

Men hadde ikke dette vært like greit å skrive i black metal artikkelen? At det er en egen sjanger er vel heller ikke helt riktig..? Hilsen Black Metal interessert. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 80.213.211.224 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Artikkelen er opprettet fordi den går dypere inn i emnet, noe som er helt vanlig på WP. KEN 10. aug 2008 kl. 12:55 (CEST)

Dimmu er vel ikke akkurat true?

IKKE en genre[rediger kilde]

Hej folkens. Jeg vil altså lige understrege at "TNBM" ikke er en musikgenre, men blot en subjektiv betegnelse som Darkthrone opfandt om noget af deres musik (frem til Plaguewielder), og som fans efterfølgende har brugt om forskellige bands hovedsageligt fra den Indre Cirkel (og så bruger Taake det i øvrigt også om deres musik - det bidrager lidt til forvirringen). Det er trist at se så graverende fejl stå på Wikipedia. Jeg kunne anbefale at læse den danske artikel for lidt opklaring. Egentlig ville jeg anbefale at slette denne artikel, men det kunne på den anden side være meget fint at have en artikel der fortalte om betegnelsen 'True Norwegian Black Metal' og hvorfor det ikke er en musikgenre. --Metalindustrien 17. mar 2009 kl. 10:50 (CET)

Vel, da er vi uenige. KEN 17. mar 2009 kl. 18:44 (CET)
TNBM er ikke en egen musikalsk sjanger, bare ett begrep innenfor black metal-kulturen. Og om det hadde vært en egen sjanger, så hadde i hvert fall IKKE Dimmu Borgir blitt plassert innenfor den, langt mindre brukt som eksempel for sjangeren! Spacemonger 16. des 2009 kl. 18:39 (CET)