Diskusjon:Tour des Fjords 2015

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Dopingsak[rediger kilde]

I juni 2015 ble det kjent at Vegard Robinson Bugge hadde avlagt positiv dopingprøve under rittet.[1] Han testet positivt for stoffet terbutalin, som finnes i astmamedisinen Bricanil, og har forklart at han måtte bruke denne medisinen etter å ha gått tom for Ventolin.[1] Robinson Bugge hadde tidligere godkjenning for å bruke Bricanil, men denne gikk ut i 2009.[1]

Referanser[rediger kilde]

  1. ^ a b c Fredagsvik, Jarle; Pettersen, Per Møller (8. juli 2015). «Norsk sykkelprofil dopingtatt». Procycling. Besøkt 8. juli 2015. 

Legger inn fjernet avsnitt med referanse som jeg mener bør inn i artikkelen igjen. Men jeg tilbakestiller ikke før flere er enig.

Grunnen som ble gitt var : «Har lite med rittet å gjøre». Jeg mener at det helt klart har med rittet å gjøre, når det er under dette spesifike rittet han (VRB) avla den positive dopingprøven ifølge oppgitt referanse. Og med denne utfyllende teksten så sier det noe om at det under dette sykkelrittet så var det tatt dopingprøver, og hvor én dopingprøve er kjent positiv. Noe av grunnen til at jeg la til dette var også for en eventuell videre sanksjon mot denne utøveren som f.eks. oppdatering av resultatlista med fjerning av dopingtatte utøvere og deretter remplassering av de andre lenger ned på lista. Jeg er også litt usikker på Pirkers fjerning av kategoriseringer for (Dopingsaker i sykling) av utøvere presumptivt innen sykkelsporten som bare hadde tilstått tidligere bruk, men muligens ikke fått opprettet noen dopingsak mot seg siden den aktive karrieren var over.

Med vennlig sommerhilsen Migrant (diskusjon) 10. jul. 2015 kl. 17:12 (CEST)[svar]

Vi snakker her om en tabbe (les gjerne her), ikke et prestasjonsfremmende middel. Det er ikke gitt at det blir sanksjoner. Derfor mener jeg saken ikke har noe her å gjøre, i alle fall ikke nå. Det andre du tar opp hører hjemme i Kategoridiskusjon:Dopingsaker. --Pirker (diskusjon) 10. jul. 2015 kl. 17:26 (CEST)[svar]