Diskusjon:Tor Arne Lau-Henriksen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Tekst flyttet til diskusjon.[rediger kilde]

«, og for at han ofret sitt liv for fred.» : Dette er POV. Teksten kan settes tilbake i teksten hvis den er et sitat fra f.eks. VGs kunngjøring av den tildelte tittelen «Årets navn». (Og, da vil sitatet trenge gåsetegn/hermetegn.)

Gypsum apprentice 9. mai 2010 kl. 10:53 (CEST)[svar]

Jeg tar ut følgende setning:

Løytnant Tor Arne Lau-Henriksen ble den første nordmannen som fikk tildelt Militærkorset med sverd for eksepsjonell bragd. [FSK-soldater hedret sin drepte kamerat, VG, 1. desember 2007, s. 11.] Utmerkelsen eksisterte ikke før over et 1 år etter hans død, derfor ble han ikke innstilt før den tid.

I følge NRK/NTB: 41-åringen fra Toten var også, som første nordmann etter andre verdenskrig, innstilt til Norges høyeste utmerkelse, Krigskorset med sverd, for eksepsjonell innsats i Afghanistan-krigen i 2005, skriver NTB. Stemmer ikke informasjonen. - Mr. Hill 1. jul 2010 kl. 00:20 (CEST)

Det stemmer nok at Lau-Henriksen ble tildelt Militærkorset med sverd, om enn i en annen variant enn den egne utmerkelsen med det navnet. I følge statuttene av 2007 kunne Militærkorset utstyres med sverd ved gjentatt tildeling, men likevel slik at sverd kunne tildeles direkte ”hvis innsatsen er av en slik art at ytterligere dekorering synes rimelig.” (paragraf 4). Etter hvert utviklet Militærkorset seg til to utmerkelser, hver med separate statutter, da slik at Militærkorset med sverd ble en egen utmerkelse i 2009, samtidig som Militærkorset besto (men ikke lenger med sverd ved gjentatt tildeling, men i stedet med barrer - sverd som ekstrautmerkelse falt bort). Her gjelder det vel egentlig bare å lenke til riktig utmerkelse. Ordensherre 1. jul 2010 kl. 16:33 (CEST)
Fint. Da ser det ut til at informasjonen er kvalitetssikret :) - Mr. Hill 1. jul 2010 kl. 16:40 (CEST)