Diskusjon:Tistedalen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Årstallet 1815 for starten av spinneriet i Tistedalen har flere ganger blitt endret til 1813. Det er ingen tvil om at det er 1815 som er korrekt; selv om om planleggingen startet i 1812–1813 var det først i 1815 at kongen gav tillatelse. Cnyborg 7. nov 2006 kl. 13:47 (CET)

Maskinene ble dessuten beslaglagt av svenskene og lå i arrest i Strømstad i 1814. Det fantes ingen bomullsfabrikk i 1813 Dette usignerte innlegget ble skrevet av 64.28.17.106 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Tistedal/Tistedalen[rediger kilde]

Etter å ha funnet denne redigeringen (*) under siden til Halden hadde jeg ventet å finne en diskusjon her. Når det ikke er, får jeg starte en.

Det er tydelig at valget av navn Tistedal / Tistedalen er grunn til en liten uenighet, og jeg har ikke fasitsvar. Begrepene går litt i hverandre, men tallenes tale er noenlunde klar : Benevnelsen på dalføret langs elven Tista er Tistedalen, denne formen brukes i nær alle referanser til dalen. Om tettstedet eller knutepunktet er det litt uenighet, men et klart flertall bruker formen Tistedal. I telefonkatalogen står fem firmaer med navn som begynner på Tistedal, ett med navn på Tistedalen. Det er neppe tilfeldig. Veivesenets blå skilt som viser navn på knutepunktet sier Tistedal, postkontoret heter Tistedal. Den forlengst nedlagte jernbanestasjonen ble opprinnelig kalt Femsjøen stasjon, senere en stund Tistedalen stasjon før navnet ble endret til Tistedal stasjon. Skal vi våge å konkludere så enkelt : Tettstedet Tistedal ligger i Tistedalen? TorSch 1. jun 2009 kl. 16:18 (CEST)


(*)

(Kopiert fra Diskusjon:Tistedal)
Vi må snart bli enige om dette stedet skal navngis i bestemt eller ubestemt form. Det er ikke holdbart å ha to artikler om samme sted.
  • Argumenter for Tistedal:
  • En svak dominans i google.
  • Veivesenets skilt.
  • Argumenter for Tistedalen:
  • Desidert mest brukt i talespråket.
  • Stemmer overens med andre lokale daler: Enningdalen, Torpedalen etc.
  • Brukt av de lokale kulturbærerne: Tistedalen Turn og Idrettsforening, Tistedalen musikkforening etc
Flere? Dette usignerte innlegget ble skrevet av 81.191.123.7 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)
En ting er sikkert, vi skal ikke ha to identiske artikler ute. Den ligger nå på Tistedalen. --Eivind (d) 2. apr 2008 kl. 16:46 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Tistedalen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. aug. 2017 kl. 13:33 (CEST)