Diskusjon:Thor Falkanger

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Konstituert høyesterettsdommer?[rediger kilde]

Jeg så at vi redigerte litt om hverandre på Thor Falkanger. Var det noen spesiell grunn til at du fjernet at han hadde vært konstituert høyesterettsdommer? Jeg antok at det var ved en feil.. Mvh Ooo86 4. okt 2010 kl. 21:26 (CEST)

Jeg har sjekket på Lovdata og såvidt jeg kan se, har han aldri vært konstituert i Høyesterett. Hans sønn - Aage Thor Falkanger - har vært konstituert i Høyesterett og er idag fast utnevnt høyesterettsdommer. På Thor Falkangers CV på UIO står det ingenting om konstitusjon i Høyesterett. Så jeg tror jeg har rett, men kan spørre ham ved leilighet, vi har e-post-kontakt av og til.Fjordsol 5. okt 2010 kl. 18:13 (CEST)
Hmm.. Kanskje jeg har gjort feil, da. Jeg kikket litt på andre oppslag: en:Thor Falkanger kategoriserer ham som høyesteresttsdommer, men nevner ingenting ellers. SNL derimot oppgir at han var «konstituert høyesterettsdommer 2005-2007». Jeg har ikke funnet referanser utenom disse andre oppslagene. Jeg har fjernet det med konstituert høyesterettsdommer igjen fra vår artikkel, du kan eventuelt legge det tilbake om du kan få det bekreftet et sted. Et annet problem jeg fant da jeg begynte å slå opp på disse andre artiklene var at SNL oppgir 29. september som fødselsdato, men så 22. september i den utdypende artikkelen. Vet du noe om det? (Jeg vet om sønnen - har med det samme oversatt Aage Thor Falkanger fra nynorsk, for helhetens skyld). Takk for innspill. Mvh Ooo86 5. okt 2010 kl. 20:01 (CEST)
Jeg ser at SNL oppgir dette. Det er mulig at noe har gått meg hus forbi, men det er helt uvanlig at man blir konstituert i Høyesterett når man har passert 70. Jeg skal sjekke dette og den endringen som i så fall finner sted, vil være til det riktige. Og hvis SNL tar feil, skal jeg gi beskjed dit også.Fjordsol 6. okt 2010 kl. 09:04 (CEST)
Flott! Artikkelen får bare vente, det er vel verre med feil enn mangler. Det er jo også i første rekke som professor han må nevnes. Igjen takk for hjelp. Mvh Ooo86 6. okt 2010 kl. 11:28 (CEST)
Nå er det avklart - Høyesteretts direktør har bekreftet at jeg hadde rett. Det er alltid kjekt å være den som har rett - det kiler forfengeligheten.Fjordsol 6. okt 2010 kl. 11:46 (CEST)
Bra. Da får jeg bare glede meg over at Wikipedia fungerer. Mvh Ooo86 6. okt 2010 kl. 12:01 (CEST)

Diskusjonen er flyttet hit fra Brukerdiskusjon:Fjordsol, da den først og fremst angår denne artikkelen. Ooo86 25. nov 2010 kl. 15:00 (CET)