Diskusjon:The Spiral

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Direkte feil om Engrenages/Spiral[rediger kilde]

The Spiral (fransk tittel: Engrenages) er en franskprodusert tv-serie. Serien er et politi- og rettsdrama som følger en etterforskningsgruppe med til dels uortodokse metoder, en politiadvokat som forsøker å holde seg hederlig og rettferdig i delvis korrupt system, en forsvarsadvokat hvis hunger etter å tjene penger får henne til å krysse loven og en dommer som forsøker å avsløre maktmisbruk og korrupsjon. Serien består så langt av fire sesonger, mens en femte forventes i 2013.

Sammenblanding av to serier[rediger kilde]

Denne artikkelen blander sammen info om to serier som begge kalles "The Spiral" på engelsk: den franske serien "Engrenages" (2005-2020) https://www.imdb.com/title/tt0477507 og den mindre kjente europeiske samproduksjonen "The Spiral" (2012) https://www.imdb.com/title/tt2264587/. Den sistenevnte er vist på NRK. Den franske serien, som vant Emmy i 2015, kom med sin 8. og siste sesong i 2020. Ser ut som at den er helt ukjent i Norge, muligens pga av sammenblandingen med "The Spiral"?

Korrigert forveksling av serie[rediger kilde]

Har rettet artikkelen og opprettet ny artikkel for den franske serien. --Ankomster (diskusjon) 25. jan. 2021 kl. 08:08 (CET)[svar]