Diskusjon:Supperådet

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Det er vel omtrent umulig å lage analyser som alle er enig i, men jeg synes nok at analysen av denne sketsjen er litt overdrevet. Det som står i artikkelen er vel for såvidt riktig, men... Jeg så nettopp sketsjen igjen, og det jeg leser i den, er kort og godt improvisjon som ikke trenger å forklares så mye. Harald Heide-Steen jr. flirer av sine egne morsomheter nesten like mye som publikum gjør det. Jeg tenker at det er farlig nær å være et helt håpløst forsøk på humor, men det fungerer jo, fordi de to hadde det spesielle i seg som gjorde at en kunne begynne å le bare en så dem. En kan jo ikke skrive det i artikkelen, men som sagt synes jeg sketsjen er litt overanalysert. Blue Elf 14. aug 2008 kl. 20:41 (CEST)

Det er direkte feil at Supperådet er et offentlig organ, og sketsjen en parodi på byråkrati. Dette er en tolkning som er kommet til senere. Opprinnelig er det en parodi på bransjerådene som begynte å dukke opp i etterkrigstiden, og som skulle bedre publikums kjennskap til ulike bransjer eller fremme salget av ulike produkter, på en måte som ikke kunne oppfattes som reklame, og dermed kunne slippe gratis til i pressen og kanskje i NRK.Dette usignerte innlegget ble skrevet av 178.74.11.165 (diskusjon · bidrag) 2. aug 2013 kl. 20:35 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)
Har omskrevet siste avsnitt for å få med dette interessante poenget. Har du noen bedre kilder for det var parodi på bransjeråd/opplysningskontor, og ikke offentlig byråkrati? H@r@ld (diskusjon) 4. aug 2013 kl. 12:57 (CEST)
Det forklares en del i starten av denne videoen om rotfruktrådet. https://www.youtube.com/watch?v=AtAeZ4bwHp4