Diskusjon:Supervulkan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

Her er supervulkaner definert som vulkaner med utbrudd på VEI 7 eller 8, samtidig som det sies at "Supervulkanenes utbrudd er mer katastrofale enn alle dem som man har dokumentert i den skrevne historien." Men under VEI er Tamboras utbrudd 1815 oppført med VEI 7, dvs. en supervulkan etter definisjonen ovenfor. I engelsk Wikpedia er "supervolcano" definert som en vulkan som slipper ut mer enn 1000 km3 ejecta, dvs. VEI 8. Kan en fagperson rydde opp i dette? Pål Jensen

Jeg er ikke vulkanekspert, men regner med at USGS-folkene er det og brukte derfor dem som referanse i definisjonen av supervulkan. Fjernet også kildeløs-etiketten da artikkelen ikke er det lenger. I spørsmålet om hvorvidt nøyaktighets-etiketten bør fjernes, er jeg jo ikke strengt nøytral, så det bør vel evt. gjøres av andre?Pål Jensen (diskusjon) 22. mar. 2015 kl. 22:04 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Supervulkan. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. aug. 2017 kl. 02:05 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Supervulkan. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. sep. 2017 kl. 07:56 (CEST)