Diskusjon:Sudoku

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

"Vanskelighetsgraden avhenger av hvor mange tall som allerede er fylt inn." Dette stemmer ikke. Jeg er ikke kvalifisert til å si hva som avgjør vanskelighetsgraden, men det har ikke nødvendigvis sammenheng med antall utfylte ruter.

Vel, det sier seg jo selv at det blir enklere jo flere tall som allerede finnes på brettet. --JRSK 11. aug 2005 kl.12:29 (UTC)

Nei, det er et nedre skille også; dersom det er svært få tall som er fylt inn kan man nærmest bare fylle inn ettersom det passer en. Det er heller ikke slik at f.eks. ti utfylte ruter alltid vil gi samme vanskelighetsgrad; det kommer an på hvor mange som er fylt ut innen hver rekke, kolonner og kvadrat, og hvor mange tall som er gjentatt (når et tall står to ganger innenfor en rad eller kolonner med kvadrater er plasseringen av den tredje forekomsten snevret inn til tre mulige felter). Cnyborg 11. aug 2005 kl.12:41 (UTC)
Det du beskriver er såvidt jeg vet ikke ekte sudoku. Ekte sudoku skal kun ha én mulig løsning (jeg vil gjerne vite hvordan produsenten sikrer dette), og skal kunneløses logisk uten gjetting, så da skal man vel ikke bare kunne fylle inn etter eget ønske. Du kan vel heller skrive om teksten slik at den angir flere måte som avgjør vanskelighetsgraden? Tskoge 12. aug 2005 kl.08:48 (UTC)
Jeg beskriver to ting. I den lave enden av skalaen blir det ikke ekte sudoku, nei. Men når det gjelder sammenhengen mellom antall utfylte ruter og vanskelighetsgrad er det et fenomen ved skikkelig sudoku at det er lettere dersom tall er gjentatt innenfor samme rad eller kolonne av kvadrater. Cnyborg 12. aug 2005 kl.09:00 (UTC)

sudoku.name[rediger kilde]

Hva med å legge www.sudoku.name i spamlisten? Tskoge 23. nov 2006 kl. 21:38 (CET)

Relevans ???[rediger kilde]

Hvilken relevans har det, å skrive datoer til utgivelser av sudoku oppgaver hos diverse aviser. Skal dette være en spøk ? halvparten av artikkelen handler om dette!

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Sudoku. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. aug. 2017 kl. 00:58 (CEST)[svar]