Diskusjon:Stiftsgården

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Stiftsgårdens arkitekt[rediger kilde]

Den anonyme bidragsyter 193.217.40.197 misliker åpenbart teorien om fru Schøllers fetter admiral Lerche som huset arkitekt tilstrekkelig sterkt til å radere den bort både fra den norske og engelske artikkelen. Jeg introduserte Lerche i artikkelen og mener fremdeles at han bør få bli stående som en mulig opphavsmann inntil det kan sannsynliggjøres med tilstrekkelig tyngde at han ikke kan være arkitekten. Teorien ble første gang presentert da Guthorm Kavli forsvarte sin doktoravhandling Trønderske trepaleer. Førsteopponenten, den danske bygningshistorikeren Harald Langberg, kunne med sin omfattende viten om danske slott påvise likhetstrekkene med Lerchenborg og andre verk tilskrevet Christian Lerche. Gitt hans nære slektskap og vennskap med fru Schøller, og hans nærvær i Trondheim mens huset må ha blitt planlagt, våget Langberg å trekke den nærliggende konklusjon at Lerche er den sannsynlige arkitekt. Roede 6. jul 2006 kl.21:01 (UTC)

Det var nok ikke admiral Christian Lerche som tegnet Lerchenborg i Danmark, men hans slektning, general Christian Lerche, som bygget opp Lerchenborg. Generalen var barnløs (mens admiralen hadde fem barn), så admiralens sønn arvet godset etter generalens død. Informasjonen i artikkelen korrigeres når jeg har enda sikrere kildemateriale. mvh Kjersti L. (diskusjon) 27. nov 2012 kl. 11:17 (CET)

Stiftsgården i Trondheim vs Kalfarveien 31 i Bergen[rediger kilde]

I mange kilder beskrives Stiftsgården som Norges (eller Nordens) største trebygning. I WikipediA betegnes den som Nordens største trepale'. Bygningen er definitivt et pale'. Størrelsen oppgis å være på ca. 4000 m2. WikipediA har også en artikkel om bygningen som i sin tid huset Pleiestiftelsen for spedalske; Kalfarveien 31 i Bergen. Den er, i flg. WikipediA, på 8069 m2. Den bygningen er definetivt ikke et pale'.

Verifiseringsspørsmål: Er Stiftsgårdens 4000 m2 korrekt? Er Kalfarveien 31 sine 8069 m2 korrekt? Er Stiftsgården i Trondheim ikke bar det største trepale'et i Norge (eller Norden), men også den største trebygningen i Norge? Dette usignerte innlegget ble skrevet av 212.17.145.186 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Hei! Etter litt letting på nett virker det som det opereres med to størrelser rundt 3000 kvm (Trondheim kommune) og rundt 4000 kvm (Statsbygg s. 11 og Adressa). Personlig fester jeg mer lit til statsbygg, som bestyrer bygningen, enn kommunens turistinformasjon.
I følge riksantikvaren har Kalfarveien 31 anlegget en grunnflate på 1249 m2 fordelt på 2 etasjer (Riksantikvaren s. 6), noe betyr at bygningen er 2549kvm. (dette er ikke medregnet småhus som er del av anlegget.
I følge Entra Eiendom, som bestyrer anlegget har det et areal på 8069kvm (Entras side om Kalfarveien 31), men det står ikke om det er samlet areal for tomt eller om det er areal for bygningen. mvh Profoss (kontakt) 3. mai 2013 kl. 03:15 (CEST) (hvis det ikke er noen innsigelser så kommer jeg til å oppdatere begge sidene til å reflektere disse referansene.)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Stiftsgården. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 7. jul. 2017 kl. 03:21 (CEST)