Diskusjon:Største felles divisor

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

To synonyme betegnelser[rediger kilde]

Det virker som det brukes to ulike navn på dette på norsk. Jeg fant i hvert fall største felles nevner i Prestesæters Engelsk-norsk Teknisk Ordbok (Formatic, Oslo, 1998). __meco 16. des 2006 kl. 12:24 (CET)

Kategorisering[rediger kilde]

Til forskjell fra den engelske artikkelen er vår kategorisert under tallteori mens den til forskjell fra vår er kategorisert under (elementær) aritmetikk. Her bør det vel samordnes noe. __meco 16. des 2006 kl. 12:53 (CET)

Den tyske, svenske, nederlandske, polske og russiske wikipediaen kategoriserer også denne artikkelen under tallteori, mens den engelske, spanske og franske ikke gjør det. Kategorisystemet er vel uansett ofte forskjellig oppbygd på de forskjellige wikipediaene, så det er ikke nødvendigvis noe poeng at de skal være samkjørte. Selv synes jeg tallteori er den beste kategorien for denne artikkelen. Tjo 16. des 2006 kl. 13:09 (CET)
Er det noe i veien for å kjøre dobbelt sett med tilhørigheter? __meco 18. des 2006 kl. 14:02 (CET)

Utvidelse[rediger kilde]

Jeg har utvidet siden med spesielt å knytte beregning av gcd til Euklids algoritme. Dette gjør det naturlig også å ta med den viktige Bezouts identitet. Referansene er også noe utvidet, men ikke tatt med noen henvisning til betegnelsen største felles nevner som jeg aldri har sett i bruk og som også kan være meget misvisende. Dessuten har jeg på nettet funnet en bedre gcd-calculator. Phidus (diskusjon) 4. nov. 2015 kl. 16:10 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Største felles divisor. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. aug. 2017 kl. 00:49 (CEST)[svar]