Diskusjon:Solørbanen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Roverud[rediger kilde]

Jeg synes det blir feil å kalle Roverud for et sidespor, selv om Jernbaneverket gjør det i sin Network statement. Det eneste ordentlige sidesporet på Roverud ble fjernet for lenge siden, og å kalle de ekstra ubrukte sporene på stasjonen for sidespor virker også merkelig, da slikt også finnes på andre nedlagte stasjoner. Stasjonen ser også ut til å ha et aktivt godsaktig symbol. Hvor kommer denne informasjonen fra? Det har jo vært dødt der i to tiår. Det er jo også litt pussig at Roverud på den måten har endt opp med mindre symbol enn tilsvarende og mindre viktig stasjoner, den gangen de var aktive. Ters (diskusjon) 18. apr 2012 kl. 17:05 (CEST)

Du skriver jo selv ovenfor hvor informasjonen kommer fra, dette gjelder også Grinder. Jeg har gått ut fra at dersom det er oppført i Network statement vil dette bety at Jernbaneverket vil være i stand til å reaktivere sporet i løpet av forholdsvis kort tid. Jernbaneverket er den eneste offisielle referansen jeg kjenner. Symbolene gjenspeiler dagens funksjon dersom stedene er oppført av Jernbaneverket, dersom de ikke er oppført gjenspeiler de historisk funksjon. Jeg slett ikke sikker på hva som er mest hensiktsmessig her. Mvh BjørnN (diskusjon) 18. apr 2012 kl. 19:31 (CEST)
Det tar nok noe tid å reaktivere det sporet, da det om ikke er søkk vekk, så nesten. Dessuten er fabrikken det ledet til så borte at man i dag ikke kunne gjettet at den har ligget der engang. Men hvis det er snakk om å reaktivere, så er det jo ikke aktivt nå og burde hatt inaktivt symbol. Aktive symboler burde være forbeholdt stasjoner hvor det faktisk foregår påstigning, avstigning, lasting eller lossing, eller hvor infrastrukturen for slik er på plass. For Solørbanen ser det ut til å være stasjoner merket gult i Network statement, i alle fall når det gjelder gods. Ters (diskusjon) 18. apr 2012 kl. 20:21 (CEST)
Fant nå en sidesporoversikt et annet sted i Network statement. Oversikten for Roverud tyder på at det er snakk om de to andre sporene, i tillegg til plattformsporet, inne på stasjonsområdet. Jeg tolket sidespor som noe som forsvant vekk fra stasjonen eller hovedsporet, men Jernbaneverket ser ut til å benytte en bredere betydning. Alle stasjoner ser ut til å ha sine ekstra spor listet som sidespor. Men likevel er det altså bare Roverud stasjon som har blitt hetende Roverud sidespor. Merkelig skjebne for en av banens, og landets, tidligere travleste stasjoner, som til og med er vernet. Med mindre det er nettopp derfor. Ters (diskusjon) 18. apr 2012 kl. 21:40 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Solørbanen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 19. mar. 2023 kl. 07:21 (CET)[svar]