Diskusjon:Skjærvika

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Skjærviken/Skivika[rediger kilde]

Jeg er ikke lokalkjent i området, men det virker på meg som at Skjærviken og Skivika er to navn på samme sted. I så fall bør de to artiklene slås sammen. Blue Elf (diskusjon) 15. sep 2012 kl. 22:29 (CEST)

Tettstedet Skivika er ikke identisk med stedet Skjærviken. Se diskusjonen fra tre år tilbake som jeg har arkivert fra min diskusjonsside. Det blir litt som å flette frukt med pærer. TorSch (diskusjon) 15. sep 2012 kl. 22:45 (CEST)
Referansen fra Kartverket/SSR viser klart at dette er to navn på samme sted, så jeg har slått teksten fra de to artiklene og omdirigert Skivika til Skjærvika. Eventuelle dokumenterbare nyanseforskjeller mellom de to kan forklares i artikkelen.Geanixx (diskusjon) 29. feb. 2016 kl. 09:16 (CET)[svar]

Skjærviken[rediger kilde]

En bruker forsøkte i går å rette navnet "Skjærvika" til "Skjærviken" (se revisjonen fra 15. feb. 2022 kl. 15:34). Dette ble tilbakestilt dagen etter.

Lokalt heter stedet Skjærviken, selv om statistisk Sentralbyrå har valgt å kalle tettstedet Skivika. Veivesenets skilt der du kjører inn i tettstedet langs Oldtidsveien sier Skjærviken. Hvis du vil sjekke dette på Google maps, kopier inn koordinatene : 59.2145, 11.0848 i søkefeltet hos Google, få opp kartet, og sjekk "Street View"-funksjonen (liten gul figur) for å se skiltet langs veien vestover.

På YR.no listes 20 forekomster av Skjærvika ( se https://www.yr.no/nb/søk?q=Skjærvika ), noen av dem ganske nær hverandre, men hovedvekt av tilslagene nær Hammerfest/Melkøya, Lindesnes/Mandal og Jøa i Namsos.

Jeg vet at Google navnesøk ikke har noen høy stjerne på Wikipedia. Likevel har jeg googlet forekomster av Skjærvika/Skjærviken.

  • Skjærvika gir tilsynelatende 69 treff (hos meg). At søket når såpass mange treff skyldes at det tar med seg flere steder, (også jfr. yr.no). Men bare 27 av de 69 treffene gjelder Skjærviken i Fredrikstad.
  • Skjærviken gir "bare" 46 treff. Til gjengjeld viser 45 av disse til Skjærviken i Fredrikstad.

Min konklusjon blir: Tilbakestill til revisjonen fra 15. feb. 2022 kl. 15:34 , og flytt artikkelen til det riktige navnet. (Denne meldingen postes både på artikkelens diskusjonsside, og på Torget. Dupliseringen er bevisst. TorSch (diskusjon) 16. feb. 2022 kl. 15:17 (CET)[svar]

Så fikk jeg svar på "Torget". Kartverket har anbefalt skrivemåten Skjærvika. Da hjelper det ikke hva lokalbefolkningen mener. Så da ligger altså Skjærvika i Viken - i stedet for Skjerviken i Østfold. TorSch (diskusjon) 16. feb. 2022 kl. 20:28 (CET)[svar]