Diskusjon:Skanke

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette viser hvor svak wikipedia er. Stol ikke utelukkende paa noe som staar her.

Jon Mogensson fra Jemtland var iflg. mine gode kilder f. 1570 og doede sinnsyk i 1617 (ikke 1619), men han er knapt en fremtredende personlighet i slektene Skanche og Blix fra Jemtland.

Vi glemmer lett at dette var et norsk landskap som danskekongen maatte gi fra seg til Svearne. De var som regel prester og godseiere, og ble uavlatelig inngiftet med Blix'ene. Navneforvirringen var total. Navnet skrives paa mange maater: f. eks. Skanche, Skanke, Schanke, Schanche osv. En Skanche som giftet seg med en frk. Blix kalte seg selv "Blix".

Til slutt flyktet de fleste av Blix og Skanche-slektene til Norge, og for det meste til Troendelag og Nordland. De var absolutt norske folk som etterhvert ble drevet ut av Jemtland av "Svearne".

Det finnes mange offentliggjorte kilder, ikke minst i NST (av Sollied), i digitalarkivet og i Robelins bok om Schanche-slekten. - Hilsen, HRN

Tja, dette burde snarere vise hvilke muligheter wikipedia gir flere personer til å arbeide med samme artikkel. Hvorfor ikke supplere med nye opplysninger og teorier ? Det ville være interessant om artikkelen kunne deles inn i avsnitt om de forskjellige Skanke-slektene eller grenene. Men det krever at en sitter med slektslitteraturen og går nøye gjennom. Jeg har noe stoff, men dette tar tid. Derfor håper jeg andre også vil bidra her. Et litt vanskelig forhold med Skanke-slektene er at det er skrevet en del om de eldre leddene fra 1600-tallet og bakover, som er ganske diskutabelt.Hans C 25. sep 2007 kl. 09:50 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Skanke. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. aug. 2017 kl. 08:14 (CEST)