Diskusjon:Samboerskap

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Innholdet i denne artikkelen er ganske fjernt fra det de fleste forbinder med samboerskap i dag, og bærer preg av en negativ holdning. Jeg mener den bør skrives om med større vekt på samboerskapets faktiske rolle i samfunnet i dag. -- SLB (diskusjon) 3. jan 2006 kl.22:20 (UTC)

Jeg måtte flire litt da jeg leste artikkelen. Den er sikkert korrekt rent faglig, men jeg er enig i at den ihvertfall behøver en kraftig utvidelse. --–Duffman 3. jan 2006 kl.22:38 (UTC)
Hva med å bare gjøre den om til en redirect til Hor? ;-) Cnyborg 3. jan 2006 kl.22:39 (UTC)
Jeg tror kanskje det vil være litt på kant med samfunnet i dag, men kanskje en seksjon som sier litt om religiøse oppfatninger rundt temaet etter en kraftig utvidelse? ;-) -- SLB (diskusjon) 3. jan 2006 kl.22:45 (UTC)
Hvis du har noe fornuftig å skrive kan jeg godt bidra med noe om religiøse oppfatninger etterpå~som utfyllende materiale. Cnyborg 3. jan 2006 kl.23:02 (UTC)
I tillegg til de kommentarene som alt er gitt, stillte jeg meg spørsmålet om når ble egentlig konkubinatloven sist brukt, og når sluttet det å være straffbart i praksis, ikke bare etter lovens bokstav. Et blikk på hva er samboerskap idag, og hva har vært den historiske utviklingen. Noe slikt kunne gjøre dette til en artikkel som gjør mer enn å få oss til å trekke på smilebåndet. Haros 3. jan 2006 kl.23:17 (UTC)
Jeg finner ikke noen referanse til når det sist ble idømt straff etter konkubinatsloven (eg. straffelovens § 369), men jeg kjenner til at den ble brukt som begrunnelse for å kaste ut samboende par fra leiligheter i borettslag og lignende «utenomrettslige avstraffelser» helt frem til den ble opphevet i 1972, så den hadde en effekt fordi man kunne vise til at personene begikk lovbrudd. Det er jo normalt at når en lov fjernes har det gått en tid hvor man har unnlatt å reise tiltale, så jeg regner med at det sluttet noe før, men det er i hvert fall eksempler på at den ble brukt etter andre verdenskrig, og da særlig mot tatere. En med tilgang til et juridisk bibliotek (Duffman?) kan kanskje lettere finne ut når man sluttet å håndheve den gjennom rettsapparatet. Cnyborg 3. jan 2006 kl.23:48 (UTC)