Diskusjon:Rosekrigene

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tidligere anbefalt artikkel Rosekrigene var en utmerket artikkel, noe som betyr at den tidligere ble ansett som spesielt lesverdig, til inspirasjon for andre tekster og noe av det beste Wikipedia kunne by på. Artikkelen holder imidlertid ikke lenger den standard som forventes av slikt innhold. Se denne diskusjonen for en begrunnelse av artikkelens nedgradering.
Wikipedia Rosekrigene har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 23, 2006.

Eldre innlegg[rediger kilde]

Denne artikkelen mangler referanser. Jeg mener en utvalgt artikkel bør ha referanser. --mariu.le 5. jun 2006 kl.14:37 (UTC)

Artikkelen er ikke konsekvent i navnebruken. For det meste brukes engelske navn (George, Henry, ...), men man finner også norske utgaver av navnene (Edvard, Henrik, ...). Dette må gjøres konsistent. Tradisjonell norsk praksis er vel norske navn (Edvard, Henrik, Georg, ...), men personlig liker jeg ikke dette. --Lars Marius Garshol, 2006-06-09

Praksis er norske former på monarker, og lokal form på alle andre. Cnyborg 18. jun 2006 kl.18:02 (UTC)

Litteratur[rediger kilde]

Går bare sakprosa under avsnittet: Litteratur, eller skjønnlitteratur også? Marco 6. jun 2006 kl.14:04 (UTC)

Det vil være avhengig av hvor seriøs og ambisiøs forfatteren er, etter min mening. MHaugen 6. jun 2006 kl.14:06 (UTC)
Hvis man vil ha skjønnlitteratur og annen populær bearbeidelse (filmer osv.) bør man vurdere å sette det i et annet avsnitt enn avsnittet for sakprosa. Kph 6. jun 2006 kl.14:17 (UTC)
Litteraturavsnittet er tydelig ment som en oversikt over kilder til kunnskap om krigene, så skjønnlitteratur bør definitivt stå i et annet avsnitt. Cnyborg 9. jun 2006 kl.18:21 (UTC)

Skriveform rosekrigene[rediger kilde]

I samsvar med tilråding fra Språkrådet og Finn-Erik Vinje (Skriveregler, 1991) skal navnet på krigen skrives «rosekrigene», men liten «r». Dette fordi «rose» ikke er et særnavn, i motsetning til navn som «Vietnamnkrigen». Tilsvarende har en skriveformene «hundreårskrigen» og «andre verdenskrig». Som del av et forsøk på opprydding på wiki i bruk av små/store bokstaver ønsker jeg å rette også denne sida. Så dersom det ikke er for store protester, så gjennomfører jeg endringen. Merk at Språkrådet eksplisitt har «rosekrigene» på sin liste over historiske navn. --Toba (diskusjon) 22. mar 2013 kl. 22:11 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Rosekrigene. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 9. apr. 2019 kl. 22:17 (CEST)[svar]

Gjennomgang av artikkel[rediger kilde]

{{UA-vedlikehold|Mangel på gode kilder og referanser|2|Gjennomgang av artikkel|9. juni 2020}}

Kanskje kan det være en idé å vurdere denne artikkelen kritisk opp mot UA-kriteriene. I hele artikkelen finnes det én referanse, som kun handler om TV-serien GoT. Teksten er godt skrevet, men den behøver sårt mer kilder. --Eisfbnore 12. mai 2020 kl. 02:12 (CEST)[svar]

Nedgradert i dag. Mvh M O Haugen (diskusjon) 10. jan. 2024 kl. 09:26 (CET)[svar]