Diskusjon:Ringerike (landskap)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Ringerike (landskap). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 19. feb. 2019 kl. 01:32 (CET)

Jevnaker[rediger kilde]

Bruker:McLennonSon har stilt spørsmål ved om Jevnaker kommune skal være med i denne artikkelen. Jevnaker er også en av de tre kommunene som utgjør Hadeland. Spørsmålet er om det er mulig å fastslå akkurat hvor grensen mellom Ringerike og Hadeland går. Hvis det er opplagt at Eggemoen ligger på Ringerike burde det også være opplagt at Bergermoen og Samsmoen ligger i samme landskap. Hva er motforestillingene? Gabriel Kielland (diskusjon) 29. sep. 2020 kl. 10:51 (CEST)

Slik jeg har forstått det så har Jevnaker i dag en mye sterkere tilknytning til Ringerike enn resten av Hadelandskommunene. Historisk sett så tilhører det meste parten av dagens Jevnaker Hadeland, men det er små deler som inngår i Ringerike: [1], [2] --Worldlydev (diskusjon) 12. okt. 2020 kl. 17:21 (CEST)
Etter litt eget lesning virker som jeg muligens har misforstått, jeg har tatt kontakt med fagansvarlig på SNL for avklaring. Worldlydev (diskusjon) 15. okt. 2020 kl. 10:50 (CEST)
@McLennonSon: @Gabriel Kielland: Jevnaker inngår i sin helhet i distriktet Hadeland ifølge fagansvarlig for Jevnaker på SNL. Lars hadde følgende innspill: "Etter min mening er dagens kommunegrense mellom Jevnaker og Ringerike også historisk grense mellom Hadeland og Ringerike." og "Hvis en godtar at Berger er en Hadelandsgard og Egge en Ringeriksgard, så må grensa gå ved Eggesteinen, en eldgammel runestein som ser ut til å ha vært noe mer enn en vanlig grense mellom to garder. Det er for øvrig en interessant diskusjon på https://docplayer.me/29174895-Nye-funn-grensesteiner-pa-bergermoen-tirsdag-25-oktober-35-sist-oppdatert-onsdag-10-oktober-30.html Jeg tror det blir litt for spesielt å skrive noe om dette i leksikonet. Det ser ut for meg som om Berger og Egge har tilhørt ulike administrative enheter så langt tilbake som vi kan se. Men jeg er åpen for nye argumenter her." Det burde dermed kanskje skilles mellom Ringeriksregionen (kommunalt samarbeid som også omfatter Jevnaker og distriktet Hringariki som bare inkluderer Øvre Ringerike og Midt-Buskerud. Dette kan gjøres slik som i artikkelen om Drammensregionen eller Asker og Bærum. Jeg har fjernet Jevnaker fra kommunekartet men hadde vært flott om noen andre vil skrive mer i artikkelen. Worldlydev (diskusjon) 25. okt. 2020 kl. 12:14 (CET)
Takk for et veldig godt og overbevisende svar, Worldlydev! Jeg ser nå at Eggesteinen har egen artikkel, godt referert i artikkelen Eggemoen. Det burde jeg ha sett før jeg spurte. Det virker naturlig å legge vekt på det historiske i denne artikkelen, mens samarbeidet innenfor Viken fylke kanskje passer bedre i artikkelen Ringeriksregionen. Gabriel Kielland (diskusjon) 26. okt. 2020 kl. 11:19 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Ringerike (landskap). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. mar. 2021 kl. 10:57 (CET)