Diskusjon:Ringebu (tettsted)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ringebu eller Vålebrua[rediger kilde]

Ringebu som tettsted - hvor er nå det? Det skal vel hete Vålebrua, som er kommunens administrative sentrum. Ringebu tettsted kjenner i hvert ikke jeg til. Er det noen gudbranddøler her som kan avkrefte/bekrefte?--Lipothymia 17. aug 2005 kl.14:39 (UTC)

Ringebu kommune kaller det for Ringebu tettsted her: «I Ringebu finner du tettstedene Ringebu og Fåvang». Ringebu står også som stedsnavn på kartet på samme side. Cnyborg 17. aug 2005 kl.14:48 (UTC)
Ringebu og Vålebru er to navn på det samme stedet. Slår man opp Ringebu i Sentralt stedsnavnregister får man oppgitt at det er et tettsted som ligger i Ringebu kommune. Så vidt jeg husker står det også Ringebu på skiltet (sånt med hvite typer på blå bakgrunn) og ikke Vålebrua, men dette siste er jeg usikker på. Jeg skal imidlertid opp dit om en ukes tid, så jeg skal sjekke det da. For øvrig har man tilsvarende når det gjelder Granrudmoen kontra Øyer. Så vidt jeg vet brukes Øyer, ikke Granrudmoen, i lokal dagligtale og også der mener jeg at det står Øyer på skiltet. Jeg skal sjekke det òg. –Peter J. Acklam 17. aug 2005 kl.14:52 (UTC)
Slik jeg nå forstår det brukes Vålebrua helst når en vil unngå tvetydigheten om hvorvidt en snakker om Ringebu kommune eller tettsted. Ellers kalles tettstedet Ringebu. –Peter J. Acklam 18. aug 2005 kl.06:39 (UTC)

Kan det nevnes noe i artikkelen om denne navne forviringen? Martin 18. aug 2005 kl.06:51 (UTC)

Jeg skal gjør det, både her og for Øyer/Granrudmoen. –Peter J. Acklam 18. aug 2005 kl.07:19 (UTC)