Diskusjon:Ribbein

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Bibelen[rediger kilde]

Under kan du se hva som stod under Ribben - Bibelsk beretning. Siden dette var noe mangelfult og ufullstendig, har jeg gjort visse endringer av denne:

Bibelsk beretning I Skapelsesberetningen står det at Gud skapte Eva fra et ribben fra Adam. Mange tror derfor at mannen har ett ribben mindre enn kvinnen, men dette har altså ikke gått i arv - menn og kvinner har like mange ribben.


Dette er slik det ble etter at jeg la til mer informasjon og endret noe av det som var der fra før:

Bibelsk beretning I Skapelsesberetningen står det at Gud skapte Eva fra et ribben fra Adam. Dette har ført til forvirring om hvorvidt menn og kvinner har like mange ribben, der mange har trodd at mannen skulle ha et ribben mindre enn kvinnen. Dete er derimot ikke tilfellet.

Religiøs forklaring: En annen religion enn de som støtter Bibelen beretning om skapelsen vil si at mannen aldri fikk ribbenet fjernet.

Logisk forklaring: Dersom en person mister en knokkel er det ingen ting som tilsier at personens avkommet vil mangle tilsvarende knokler. Dette er fordi menneskets oppbygning er bestemt ut i fra genkoden i DNAet. Og denne vil ikke endres av at en fjerner en knokkel.

Biologisk forklaring: Dersom det nederste ribbenet blir fjernet, er det påstått at dette vil vokse ut igjen (Jfr. Regeneration (biology) - På engelsk) Dette usignerte innlegget ble skrevet av Stormy967 (diskusjon · bidrag) 31. okt 2007 kl. 12:59 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Slik jeg ser det er religiøse myter malplassert i en artikkel om anatomi. - Soulkeeper 24. jan 2012 kl. 10:36 (CET)

Oppslagsord[rediger kilde]

Ribben er litt tvetydig, jeg leste det nylig feil, trodde det var bestemt form av ribbe. Ville det ikke være tydeligere å legge artikkelen på ribbein? - Soulkeeper 24. jan 2012 kl. 10:36 (CET)

Jeg synes den arkaiske formen passer til en teologisk ramme (gammelt bibelsk uttrykk, dog paa vei ut) , mens ribbein er anatomi (;-D) --Bjørn som tegner 24. jan 2012 kl. 11:45 (CET)
Jeg har nå flyttet artikkelen til den naturlige skriveformen. Blue Elf (diskusjon) 11. aug 2012 kl. 17:15 (CEST)
Dette er en helt grei riksmålsform, og det ville være positivt om latterliggjøring ikke ble brukt som et virkemiddel i slike sammenhenger! Ribben i riksmålsordlisten 85.165.118.122 14. aug 2012 kl. 17:03 (CEST)