Diskusjon:Reykjavík

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Reykjavik eller Reykjavík?[rediger kilde]

Jeg vurderer å endre navn på artikkelen fra Reykjavik til Reykjavík. Dette på grunn av oppføringen under Språkrådets geografiske navn med Reykjavík. Vil gjerne ha kommentarer på dette. Kan også nevne at på nynorsk wikipedia bruker de nn:Reykjavík. — Galar71 21. aug 2007 kl. 17:11 (CEST)

Ditt argument er det samme som gjorde at artikelen ble flyttet på NynorskWP 4. desember 2005. Nordisk praksis er imidlertid ulik. På svensk og dansk benyttes «Reykjavik» med den islandske versjonen «Reykjavík» som forklaring. På BokmålsWP ligger Reykjavík som redirect, og artikkelen har samme forklaring som på svensk og dansk. Språkrådets liste er råd og ingen fasit. Ettersom «i» er bokstaven som som oftest benyttes på norsk (og ikke «í»), mener jeg at dette kan stå. --Frodese 21. aug 2007 kl. 18:33 (CEST)
Jeg følger argumentet ditt, men i utgangspunktet synes jeg det er greit å følge språkrådet for å unngå synsing eller at vi oppretter våre egne standarder i for stor grad. I tillegg så anbefaler språkrådet at vi bruker islandsk skrivemåte på islandske stedsnavn. Jeg har nylig spurt språkrådet om stedsnavn på islandsk og fikk følgende svar:
«I lista over historiske navn på nettsidene til Språkrådet står det i retningslinjene at islandske navn skal skrives på islandsk. Det vil si at vi skriver for eksempel "Reykjavík" med aksent over i-en. I lista over geografiske navn står f.eks. "Þingvellir nasjonalpark på Island", alfabetisert som "th". Det eneste unntaket fra islandsk skrivemåte er landsnavnet, som skal skrives uten aksenttegn.» — Galar71 21. aug 2007 kl. 20:27 (CEST)
I tillegg fant jeg ut at det offisielle navnet fra Utenriksdepartementet også er Reykjavík, så jeg føler her at disse er svært vektige argumenter for å bruke den islandske skrivemåten med í istedenfor i. — Galar71 22. aug 2007 kl. 10:55 (CEST)
Er fremdeles interessert i flere kommentarer, men føler her at argumentene er vektige nok for å flytte til Reykjavík, så jeg tror det blir gjort i nærmeste fremtid, muligens i kveldinga dersom det blir tid. — Galar71 23. aug 2007 kl. 15:25 (CEST)