Diskusjon:Boletaceae

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Rørsoppfamilien. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. apr. 2019 kl. 05:29 (CEST)

Endre navn på siden?[rediger kilde]

«Rørsoppfamilien» finnes ikke i artsnavnebasen. Der ser navnet «rørsopper» ut til å være brukt om steinsoppene (boletus), noe som gjør at det er «opptatt». Stilmanualen anbefaler å følge artsnavnebasen, noe som skulle tilsi at denne siden er å finne under navnet Boletaceae. Er det noen innvendinger mot å flytte den, og omdirigere rørsoppfamilien hit, istedet for motsatt? – Mvh. Abuluntu ( prate? :-) 20. des. 2020 kl. 20:45 (CET)

@Tbjornstad: Har du noe å tilføye? – Mvh. Abuluntu ( prate? :-) 25. des. 2020 kl. 16:51 (CET)

Har også lagt merke til dette, og om ingen fremmer motforestillinger jeg ikke har tenkt på så støtter jeg dette forslaget. Tenker at det skal veldig gode grunner til for at vi ikke skal holde oss til begrepsbruken i Artsdatabanken. --WK (diskusjon) 6. jan. 2021 kl. 13:53 (CET)

@Amdb73: Er dette et spørsmål du har noe innspill til? – Mvh. Abuluntu ( prate? :-) 8. jan. 2021 kl. 17:36 (CET)

@Abuluntu:@Tbjornstad: Jeg synes vi får vente, Boletaceae har ikke noen offisielle norske navn i Artsnavnebasen. Men jeg ser det som veldig sannsynlig at navnet blir «rørsopper» eller «rørsoppfamilien», og vi da kan kalle den for «rørsoppfamilien». Så min mening er «Boletaceae», så kan vi flytte den senere. Men jeg mener det skal være «–familien» bak i det norske navnet, når det er aktuelt. Alf-Marius 8. jan. 2021 kl. 17:54 (CET)

@Trurl: Hva mener du om dette? – Mvh. Abuluntu ( prate? :-) 9. jan. 2021 kl. 12:21 (CET)

Ingen av alternativene er dårlige. Ser at Store norske leksikon og nynorsk wikipedia kaller familien rørsopper/røyrsoppar. Har ikke greie på det, men tror at slekta Boletus er splitta, sånn at den nåværende familien Boletaceae omtrent tilsvarer den gamle slekta. Jeg vil stemme for å bruke Boletaceae som Artsdatabanken. Du har satt inn flettemalen, men det er teknisk sett ikke en fletting, men en sletting for å muliggjøre flytting. En må ha adminstratorrettigheter for å gjøre det, si fra så fikser jeg. --Trurl (diskusjon) 10. jan. 2021 kl. 15:24 (CET)
@Amdb73, Trurl, WK, Tbjornstad:Så vidt jeg kan forstå blir det sletting av omdirigeringssiden Boletaceae, med etterfølgende flytting av rørsoppfamilien til Boletaceae. Takk Trurl! – Mvh. Abuluntu ( prate? :-) 10. jan. 2021 kl. 23:05 (CET)
@Trurl, Abuluntu, WK, Tbjornstad:Flott! Alf-Marius 11. jan. 2021 kl. 15:27 (CET)