Diskusjon:Pityriasis rosea

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg har selv hatt denne sykdommen, har i den forbindelse følgende kommentarer til punktet "Symptomer":

  • Utslettet begyner riktignok rundt den "primære medaljongen" og deretter i det såkalte "t-skjorte området". Imidlertid "vandrer" det rundt på kroppen etterhvert som sykdommen forløper, slik at man i perioder har utslett på 70-90% av kroppen.
  • I tillegg er det nevnt at "utslettet kan klø, men vanligvis ikke mye". Dette er helt feil. Utslettet klør, og det klør mye. Graden av kløe varierer imidlertid i løpet av døgnet, avhengig av tempereratur man oppholder seg i. Ved høy temperatur, klør det mer enn med normaltemperaturen. Det klør derfor gjerne ekstra mye når man skal sove, og temperaturen under dyna øker

I tillegg vil jeg nevne følgende, som tillegg til "Prognose og behandling":

  • Det finnes i dag ingen behandlig mot fenomenet, da denne sykdommen er lite forsket på. Imidlertid vil jeg føye på de tipsene jeg fikk, for å dempe symptomene:
  • Fuktighetskrem med høyt innhold av ekstrakter av Aloe Vera, kjøler ned huden, og demper kløen.
  • Antihistaminer (allergimedisin) virker også hemmende på kløen



Svar til Bruker:HarstadTom Jeg har hatt mange pasienter med denne sykdommen i vanlig allmennpraksis selvom det blir få pasienter i året. Jeg er enig i at det kan klø mye for noen få pasienter, men for de fleste klør det lite; så jeg tviler ikke på at det klødde mye for deg. Jeg håper formuleringen i artikkelen dekker hele variasjonen. Antihistaminer mot kløen er hensiktsmessig, men det vil være de eldre antihistaminene som demper kløen best, men disse gir også mest trøtthet. Reodor 8. nov 2008 kl. 14:48 (CET)