Diskusjon:Piemonte

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anbefalt artikkel Piemonte er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt ansett av brukere på Wikipedia som spesielt velskrevet, lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.


Jeg ser nå at vi har både artikkel om piemontesisk språk og piemontesisk dialekt. Vi bør slå dem sammen, kanskje under en tittel som ikke tar stilling til spørsmålet om piemontesisk er et språk eller en dialekt (på engelsk Wikipedia ligger artikkelen under "Piedmontese language", på italiensk under "dialetto piemontese"). Wolfram 19. feb 2006 kl.12:51 (UTC)

På it: står det øverst en mal som forteller at de har tatt følgende avgjørelse: De språk som er definert i ISO 639 alpha-2 (ISO 639-1) og/eller alpha-3 (ISO 639-2) omtales som språk, alt annet som dialekter. Det kunne kanskje være en måte å gå frem på her også; det samme gjelder en rekke andre regionale språk/dialekter. Cnyborg 19. feb 2006 kl.14:23 (UTC)
I dag, også tittelen på artikkelen i italiensk Wiki er Piemontesisk språk Franjklogos 11. apr 2011 kl. 17:46 (CEST)

Carpaccio[rediger kilde]

Carpaccio er i kilder jeg finner oppstått på Harry's Bar (Venezia) i 1950. Hva er kildene for å si at denne retten er fra Piemonte? Helge Høifødt (diskusjon) 26. okt 2012 kl. 12:50 (CEST)

Carpaccio tatt ut av artikkelen. Helge Høifødt (diskusjon) 17. nov 2012 kl. 16:18 (CET)

Anbefalt?[rediger kilde]

At dette skal være en «anbefalt artikkel» stusser jeg på. Avsnittene som berører mat/gastronomi er temmelig blomstrete og ordrike i stilen og uten kildeangivelse.
«Hva er så årsaken til at piemonteserne er gourmeter? For også i denne regionen legges det vekt på bordets henrykkelser.» osv., er ikke å være "velskrevet" i et leksikon.
(Temaet vin er derimot mer stikkordmessig.)
Jostein

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Piemonte. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. aug. 2017 kl. 04:50 (CEST)[svar]