Diskusjon:Persentil

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Noen med bedre greie på oppslagsordet enn meg bør gjøre noe med språket i denne artikkelen.

Sitat: «For eksempel, hvis det er 25 resultat med verdier varierer mellom 31 og 93 og den føre 47 rekkene som den tiende i numerisk rekkefølge, er prosenten for dette resultatet 10 til 0,5, dividert med 25, så multiplisert med 100, gir 38. Dette betyr at 38% av resultatene er mindre enn eller lik 47. Det er også mulig å gjøre beregningen for hypotetiske resultater som gjorde faktisk ikke forekomme, det vil si, for å finne hva persentil ville være for dette resultatet».

Her er det fristende å rette til 25 resultater og bytte ut «føre» med hva som nå enn skal stå der. Formuleringen «som gjorde faktisk ikke forekomme» må også skrives om til forståelig norsk.Dette usignerte innlegget ble skrevet av BzH (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)


"Prosentil" eller "persentil"?[rediger kilde]

Det norske akademis ordbok har "prosentil" som oppslagsord, men ikke "persentil". Det kan altså være at navnet på denne artikkelen bør være "prosentil".

(Bokmålsordboka har ingen av dem. Store norske leksikon har heller ingen av dem, men bruker "persentil" i et par artikler. Google gir p.t. omtrent like mange treff på begge formene på norske sider.)

Thomas Tvileren (diskusjon) 13. sep. 2019 kl. 14:21 (CEST)[svar]