Diskusjon:Petsjenga

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Diskusjon:Peisen»)

Norske navn[rediger kilde]

Burde ikke de geografiske stedene i grenseområdet mellom Norge, Russland og Finland skrives med sine tradisjonelle norske navn? Disse områdene har en gang tilhørt Norge og hadde egne norske stavemåter. Hvorfor skal vi da benytte russiske eller finske varianter av navna? (Jamfør navnekonvensjonene for norske navn på utenlandske steder.)

Dette gjelder:

Siffuor Kuzmuus 27. aug 2009 kl. 16:18 (CEST)

Det norske navnet på dette stedet er nå (2008) Peisen. Navnet brukes for eksempel i grensesammenhenger mot Russland. Sia dette er Wikipedia for norsk flytter jeg sida om dette tidligere norske stedet til navnet som brukes på norsk. Siffuor Kuzmuus (diskusjon) 19. jan 2013 kl. 16:10 (CET).
Tidligere har byen blitt skrevet Peise på norsk. Siffuor Kuzmuus (diskusjon) 19. jan 2013 kl. 16:10 (CET).
Peisen er en danifisert versjon av det skoltesamiske «Peäccam», og ble brukt i eldre dansk-norske skrifter.(Ref. NOU 1994:21 Bruk av land og vann i Finnmark i historisk perspektiv— Bakgrunnsmateriale for Samerettsutvalget, Del 5: Østsamene – ressursutnyttelse og rettigheter, 2.5.3 Petsjengasiidaen) Jeg finner ingen indikasjoner på relevant bruk av navnet i dag, annet enn som en historisk kuriositet. Siffuor Kuzmuus' påstander om bruk av dette navnet er helt uten referanse til kilder. Jeg har derfor flyttet artikkelen tilbake til «Petsjenga».
Av de andre navnene som Siffuor Kuzmuus nevner så er Austre og Vestre Bumannsfjorden og selvfølgelig Fiskerhalvøya (ikke -øya) helt kurante. Malaja Volokovaja (Малая Волоковая) kalles Marfjord, ikke Munkfjorden, på de kartene jeg har sett. At Kolafjorden ble kalt Maltnesfjorden og at Kildin ble kalt Kjelda finner jeg ingen indikasjon på. Gandvik var riktignok det norrøne navnet på Kvitsjøen, men dette har et helt kurant norsk navn i dag, nemlig Kvitsjøen. Hynnøya og Sinnøyane klarer jeg ikke å finne noe sted. Geanixx (diskusjon) 13. apr. 2022 kl. 18:08 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Petsjenga. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 11. mar. 2023 kl. 19:23 (CET)[svar]