Diskusjon:Nygårdstunnelen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

I artikkelen om Puddefjordsbroen står det: "Til sentrum kom man etter hvert direkte inn via den første Nygårdstunnelen. Etter byggetrinn to er denne reservert offentlig befordring og utrykningskjøretøyer,". Jeg regner med det er denne (http://www.openstreetmap.org/?way=5742962) de mener? Het(er) den også Nygårdstunnelen? Kanskje noen som vet kan utvide denne artikkelen? --195.70.183.244 31. mai 2013 kl. 14:04 (CEST)[svar]

Jeg går ut ifra at det dreier seg om Nygårdshøydetunnelen, den er oppført i Liste over veitunneler i Norge, men har enda ikke artikkel. Artikkelen om Sydnestunnelen ser ut til å handle om samme tunnel, men har bare én lengde angitt. På kartet kan man imidlertid se at den har to forskjellige løp, arm Olav Kyrres gate er lenger enn arm Christies gate. Mvh BjørnN (diskusjon) 1. jun 2013 kl. 12:44 (CEST)
Der går en eldre havnejernbanetunnel fra Nygårdssiden og Jernbanestasjonen til Dokken-området. En del av skinnene ligger der fortsatt, men jeg har bodd her i 13 år, og bare kanskje registrert en bevegelse eller to på disse årene. På bysiden går den inn ca. ved legevaktsbygget. Også der er sporene enten ubrukt eller under asfalt. Slik tunnelløpet går, er vel dette den opprinnelige Nygårdshøydetunnelen (Kan også kalles Dokkentunnelen)?
Veitunnelene det er snakk om, munner ut ca. der Nygårdsgaten begynner/skifter navn fra Håkonsgt. De er kun for off. transport for ikke å lage opphopninger i bykjernen/tunnelløpene. Sør for disse, har vi nå to trefeltstunneller som også går under Nygårdshøyden + tilførsler fra andre inngangspunkter. Å navngi alle disse stumpene har tydeligvis blitt i overkant vanskelig for myndighetene. --Bjørn som tegner (diskusjon) 1. jun 2013 kl. 14:12 (CEST)