Diskusjon:Norges litterære kanon

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gode lister og portaler Norges litterære kanon er en av Wikipedias Gode lister og portaler, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt verifisert som noe av det beste Wikipedia kan by på.


Om hvilke artikler det er verdt å opprette[rediger kilde]

Undertegnede har arbeidet fram denne lista/oversikten. Som hovedprinsipp har alle bøker/tekster som inngår i en eller flere versjoner av kanon blitt lenket. Derved øker verdien av lista som informasjonsbærer og kunnskapsformidler, og dens verdi som sjekkliste for at wikipedia har en god dekning av sentrale norske forfattere og bøker.

Det er noen unntak: Jeg mener at det ikke er ønskelig med kort-korte artikler av typen «Hemmelig liv er en diktsamling av Rolf Jacobsen fra 1954». Følgelig har jeg med en viss grad av konsekvens forsøkt å hold meg til at det ikke er nødvendig å opprette artikler i tilknytning til disse tre typene bøker

  • Samlede dikt, Utvalgte skuespill og Eventyr i utvalg. Slike bøker/tekstgrupper bør det gjøres rede for under ett, i artikkelen om vedkommende forfatter.
  • Separate diktsamlinger. Som hovedregel er det mest naturlig å behandle et lyrikkforfatterskap under ett, i artikkelen om vedkommende forfatter.
  • Sakprosa som er tett knyttet til vedkommende forfatters liv og virke. Det som kan sies om memoarer av f.eks. Jacob Aall eller Einar Gerhardsen, bør kanskje like gjerne sies i forbindelse med vedkommendes biografi. På samme måte er det mest naturlig å omtale boka Kvinnerett under en gjennomgang av redaktøren Tove Stang Dahls faglige biografi, og boka Ingrid Espelid Hovig ber til bords i en samlet presentasjon av hennes faglige innsats.

Dette som en forklaring på de valg som er gjort hittil. Andre bidragsytere kan selvsagt gå videre senere. Utenlandske boktitler er ikke lenket, i de få tilfellene de forekommer. MHaugen 25. feb 2009 kl. 00:33 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Norges litterære kanon. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. aug. 2017 kl. 14:42 (CEST)[svar]