Diskusjon:Norges konge

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

«Kongen er Norges formelle statsoverhode, og den øverste leder for den utøvende makt. I praksis er det imidlertid Regjeringen som har denne myndigheten, noe som har vært tilfelle siden unionen med Sverige ble oppløst 7. juni 1905.» står det i artikkelen, men under andre verdenskrig tok vel Kongen makten midlertidig? Etter min mening bør dette være med i artikkelen, men det er opp til noen andre å bedømme. Chrtsta 16. apr 2007 kl. 15:52 (CEST)

Kongen overtok ikke makten i 1940, men han nektet å gå av. Slik blokkerte han for at okkupasjonsmakten kunne utnevne ny regjeringen innenfor det norske politiske systemet, og regjeringen Nygaardsvold kunne derfor sitte fram til 1945 og utstede lover fra London i form av provisoriske anordninger. Disse ble da konstitusjonelt gyldige. --PaulVIF 16. apr 2007 kl. 15:58 (CEST)

General/Admiral?[rediger kilde]

Det står at "Kongen er også en "fire stjerners general"", burde det ikke også stått "general/admiral"? Såvidt jeg husker, hang det bilde av kongen på skipet mitt i sjøforsvaret med tittel admiral. Er 4.stjernes general og admiral kanskje det samme?Dette usignerte innlegget ble skrevet av TerjeN (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)