Diskusjon:Røde Kors Hjelpekorps

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Disse sidene bør slås sammen. Den "generiske" hjelpekorps-siden forteller ikke noe nyttig som ikke finnes i den mer beskrivende siden om Røde Kors Hjelpekorps. --Stjernehunden (diskusjon) 30. apr. 2016 kl. 12:17 (CEST)[svar]

Enig og flott at du har begynt å arbeide med artikkelen. Ser at det nå mangler ganske mye på referansesiden. Har gjort et par redigeringer for å vise frem hvordan få det enkelt og hvordan de skal se ut. Hvis du blar i diffene så ser du hva jeg har gjort. Boka regner jeg med at du kommer til å bruke mye mer i artikkelen, det er tross alt historien som er det interessante på Wikipedia. Boka hører hjemme som referanse og ikke i selve artikkelen, men den kan stå der den står inntil du har begynt å bruke den. Da har jeg som vist et tips til å få sidehenvisninger enkelt og praktisk. Jeg tror detaljeringsgraden på opplæring av de operative er litt for stor. Artikkelen skal tross alt romme 84 års historie og også ha rom for at historien fortsetter i mange år fremover. Da blir detaljer som opplæring i bruk av hjertestartere og timeantall litt smått og er tross alt et øyeblikksbilde i en veldig lang historie. Dette er tross alt ikke en bruksanvisning for hvilke krav medlemmene skal fylle akkurat nå. Det som er interessant er når hjelpekorpsene fikk sine første hjertestartere og utvikling av annet utstyr. Jeg ser at vi har en egen artikkel om Norges Røde Kors Hjelpekorps Fortjenstmedalje og den tror jeg nok bør flettes hit. Si fra hvis jeg skal forklare nærmere om referanser, det er ikke egentlig vanskelig, men var en av de tingene jeg virkelig plagdes mye med i begynnelsen. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 1. mai 2016 kl. 17:00 (CEST)[svar]

Sider for eller liste over lokale hjelpekorps?[rediger kilde]

Må bare kaste ut et spørsmål her, mulig det er litt på siden men. Ville det være interessant å lage sider om de forskjellige lokallagene til Røde kors? Kikket litt og får inntrykk av at det per i dag ikke er opprettet noen sider om lokale korps. Evt. la denne artikkelen inneholde en liste over de kjente og aktive lokale korpsene. Janisjan85 (diskusjon) 27. sep. 2017 kl. 17:19 (CEST)[svar]

Svar til Janisjan85 . Som en generell regel vurderes ikke lokallag av større organisasjoner som notable, dvs de skal ikke ha egen artikkel. Det er nok grunnen til at du ikke finner dem. Vi har hatt en del slettediskusjoner om slike lokallag, se f. eks. Wikipedia:Sletting/Norsk Folkehjelp Narvik.
-- Artikkelen om Hjelpekorpset er imidlertid svært kort og uten referanser, så i denne artikkelen er det mye å ta tak i. Jeg ser vel ikke for meg en egen liste over alle lokallagene, men at det bør inkluderes i historien hvem som var de første som kom til og hvordan hjelpekorpset oppstod.
Først og fremst trenger du gode referanser og i artikkelen vises det til
Denne boka er elektronisk lesbar fra Nasjonalbibliotekets lesesal på Solli plass i Oslo. Den er for ny til å være tilgjengelig for norske ip-adresser. Atter alternativt låne den på et bibliotek eller forsøke å kjøpe den (den er 10 år gammel så jeg vet ikke om den finnes i salg lenger). Nedenstående derimot kan leses hjemmefra hvis du har en norsk ip-adresse og de inneholder litt informasjon, i alle fall noen brokker.
Du finner frem i bøkene ved å klikke på lupa til venstre rett over bildet av boka. Der skriver du hjelpekorps* (* er for å få med hjelpekorpsene i søket) og så klikker du på søk. Du kan da finne alle sidene i bøkene hvor hjelpekorps/hjelpekorpset/hjelpekorpsene er nevnt og bla deg fra treff til treff. Det kan også finnes andre bøker som gir noe. Jeg har bare gjort et raskt søk i Bokhylla (nb.no) og valgt noen som så ut til å være nyttige.
-- Dessverre så regner jeg med at Kroglund sin bok er den beste og at den bør danne grunnlag for å få utvidet artikkelen. Start med å se på historien og se hvilke lag som utmerker seg der og hvor de hører hjemme i historien er det jeg hadde starta med. God lesning og lykke til. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 27. sep. 2017 kl. 19:58 (CEST)[svar]

Denne artikkelen trenger flere referanser for verifikasjon.[rediger kilde]

Det er i februar 2019 markert at artikkelen trenger flere referanser. Jeg har lagt til et par. Hadde vært flott med noe konkret rundt hvilke påstander som fortsatt trenger referanse. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Svenbr (diskusjon · bidrag) 16. aug. 2019 kl. 12:12‎ (Husk å signere dine innlegg!)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Røde Kors Hjelpekorps. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. mar. 2021 kl. 14:15 (CEST)[svar]