Diskusjon:Munken i Nidarosdomen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Nasjonalspøkelse?[rediger kilde]

Jf. introduksjonen: Hvis han kvalifiserer til å bli kalt «nasjonalspøkelse» er det vel fordi han er Norges mest kjente spøkelse og ikke fordi han holder til i Nidarosdomen? –Peter J. Acklam 18. jan 2005 kl.08:23 (UTC)

Fristelsen til å gi ham en spøkefull tittel som «nasjonalspøkelse» ligger i at han spøker i (med?) NASJONALhelligdommen. Det kan naturligvis diskuteres om spøk skal tillates i et leksikon, men når Munken fremdeles spøker i selveste Nidarosdomen til tross for geistelig forbud spørs det om vi blir kvitt ham...
Men la oss ikke drive spøken for vidt. Munken er et mye omtalt fenomen. Om det også skal omtales i dette media, får man overlate til Administratorene. Skal det omtales, blir det imidlertid neppe mulig å gjøre omtalen helt spøkefri.
Jeg er enig. Og det er helt greit at han omtales på Wikipedia. –Peter J. Acklam 21. jan 2005 kl.09:37 (UTC)
Jeg er også enig. Munken er bortimot berømt og forøvrig også omtalt med illustrasjon i Hvem Hva Hvor 1967, s. 60. jakro64 26. jan 2005 kl.22:04 (UTC)

Aftenposten[rediger kilde]

Jeg har ikke funnet noe intervju med Marie Gleditsch i Aftenposten 1930, så jeg fjerner det sitatet, og legger inn nye referanser. --M O Haugen (diskusjon) 23. sep. 2021 kl. 10:10 (CEST)[svar]