Diskusjon:Motstand (elektrisk komponent)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Diskusjon:Motstand (resistor)»)

Ohms lov sier at R er en konstant for metalliske materialer ved konstant temperatur. At R, motstand eller resistans, generelt brukes til å beskrive forholdet mellom spenning og strøm har ingenting med Ohms lov å gjøre. Ohms lov beskriver en fysisk egenskap for metaller. Artikkelen burde endres tilsvarende.

Ordet Motstand har i tillegg to betydninger som en bør skille klart mellom: 1) Forholdet mellom spenning og strøm, resistans (eng. resistance) 2) En komponent (eng. resistor)

KjellElec

Jeg trodde Ohms lov beskrev forholdet mellom spenning og strøm i alle materialer som har en lineær motstand, og ikke bare metaller? (Men nå er det begynt å bli mange år siden jeg gikk elektro...) Når det gjelder resistor/resistans, kanskje det beste er å dele opp i to artikler, en som heter Motstand (resistor) og en som heter Motstand (resistans), og gjøre Motstand til en pekerside, som også kan peke mot Motstandsbevegelse og lignende. - Soulkeeper 11. jun 2006 kl.08:40 (UTC)
Jeg ryddet like gjerne opp i sistnevnte punkt, først som sist. Når det gjelder å endre ordlyden på definisjonene, så er det fritt fram for deg å gjøre de modifikasjoner som du anser som nødvendige. - Soulkeeper 11. jun 2006 kl.08:54 (UTC)