Diskusjon:Mot i brystet

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Opphavsmann[rediger kilde]

Her er det noen misforståelser ute og går. Når det har gått 70 år siden opphavsmannen (Johan Nicolaisen) faller det han har skrevet, i det fri. Det betyr at hvem som helst kan gi den ut uten å spørre noen, men det betyr ikke at den er blitt "tradisjonell" og den kan ikke krediteres til hvem som helst. Selv om en sang er falt i det fri er det fremdeles Nicolaisen som har laget den. Velle (diskusjon) 19. aug 2013 kl. 14:14 (CEST)

Det var da en ubehagelig munnbruk. Jeg trenger ikke opplæring. Jeg har faktisk skrevet på Wikipedia i 6 år ca. 1500 redigeringer. Jeg er autobekreftende bruker, har også skrevet i Store norske leksikon og Allkunne. Jeg kan leksikonsjangeren. Jobben min er sanger og viser og det har vært det i over 30 år.
I stedet for å videreføre feil krediteringer på wikipedia, burde gjøre rede for hva Øystein Sunde har bidratt til det originale kulturproduktet som gjør det så annerledes at det fortjener å karakteriseres som "sang av Øystein Sunde". Jeg har tatt det opp med en av administratoreneVelle (diskusjon) 20. aug 2013 kl. 10:53 (CEST)
Hei, begge to. Jeg tror at det riktigste er å la artikkelen handle om selve sangen - som altså er skrevet av Nicolaisen, og deretter ha avsnitt i artikkelen som handler om de ulike versjonene av sangen: Prima Veras versjon og Gitarkameratenes versjon.
Etter min mening er det den riktige og naturlige måten å behandle dette på, og det er slik vi har gjort det andre steder i leksikonet. Vi har ingen separat artikkel om Stein Winges teateroppsetning av Hamlet, vi har bare én artikkel om sangen Mr. Tambourine Man og én artikkel om sangen Barn av regnbuen - ikke en artikkel for hver artist eller hver versjon. Mvh M O Haugen (diskusjon) 20. aug 2013 kl. 12:00 (CEST)
Enig med Orland i dette, men kan kanskje forsvare egen artikkel om Prima Veras sang, siden den har en helt omskrevet tekst. Men det bør bare være en arikkel om sanger generelt. Vi bør ikke ha sider som Tuppen og Lillemor og Tuppen og lillemor. Sistnevnte er opprettet av en bruker som er utetengt for gjentatt vandalisme. Vedkommende har visst også uten begrunnelse fjernet flettemalen jeg hadde lagt inn. Kronny (diskusjon) 20. aug 2013 kl. 12:29 (CEST)

Flytting[rediger kilde]

Jeg foreslår at artikkelen flyttes til artikkelnavnet Mot i brystet. Det er i tråd med det jeg har skrevet ovenfor: at Wikipedia skal ha én artikkel pr sang, og samle alle versjonsopplysninger der. Mvh M O Haugen (diskusjon) 20. aug 2013 kl. 12:59 (CEST)

Min erfaring er at det er en økende tendens i sangbøker til at at sanger får «ny tittel» etter førstelinjen. Wikipedia har en regel om at «artikler skal ligge under navnet flest personer vil forvente at artikkelen ligger under»; og jeg tenkte å være imøtekommende i forhold til ditt opprinnelige navnevalg på artikkelen. Uansett hva vi kaller artikkelen vil vi bruke en redirect-funksjon fra det andre navnet. Mvh --M O Haugen (diskusjon) 20. aug 2013 kl. 13:52 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Mot i brystet. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 9. mai 2023 kl. 09:29 (CEST)[svar]